#ЩоЧитатиВихідними. Цивілізація

#ЩоЧитатиВихідними. Цивілізація

«Замість того, щоб боротися з хвилею, краще віддатися її течії. Тим паче якщо це хвиля цивілізації». Пропонуємо поговорити про те, як народжувалося та розвивалося людство, а ще дізнатися про представників містичної раси, яка розвивалася паралельно з людською цивілізацією.


Історико-пригодницький роман Юрія Грузіна «Себек» — це той випадок, коли складно повірити, що книжка належить до сучасної української літератури. Адже вона так схожа на класичну історію про шукачів скарбів фараонів, пастки в гробницях і довгі подорожі у пошуках загубленого світу.

Перед нами постає Каїр 1899 рік. До відставного майора та єгиптолога-любителя Емріса Ґріффіта звертається по допомогу пані. Вона просить знайти свого чоловіка, який не повернувся з важливої зустрічі. Виявляється, що Ніколас Вітгем (саме так звали зниклого чоловіка) збирався організувати експедицію в пустелю, щоб знайти таємниче місце, де захований містичний скарб. Початковий скепсис Ґріффіта поступово розвіюється, коли спочатку пані Вітгем гине у нього на очах, а пізніше він знайомиться з Елліс Пейн, яка знає про таємницю в пустелі неймовірні подробиці.

 

Як ви вже здогадалися, Ґріффіт з міс Пейн разом вирушають у експедицію, повну небезпек, таємниць та містики. І шукатимуть вони не просто золото чи самоцвіти. Цей скарб мало знайти, треба зуміти його розпізнати й забрати з собою. Але і знайти непросто. Ключ до нього прихований у давньому храмі, а путь знають лише Втрачені — особлива раса, що навчилась непомітно співіснувати поряд з людьми. Міфологія, пригоди, справжня дружба, змови, засідки і бої — у такій яскравій обгортці автор подає історію, що змушує задуматися про сенс життя і людські цінності. 

Сто тисяч років тому Землю населяли щонайменше шість різних видів людей. Однак сьогодні існує лише один — homo sapiens. Що трапилося з рештою? І що може статися з нами?

 

У цьому першому томі повнокольорової ілюстрованої адаптації своєї новаторської книги відомий історик Ювал Харарі розповідає про народження та еволюцію людства, досліджуючи, як біологія та історія визначили нас і розширили наше розуміння того, що означає бути "людиною". «Sapiens. Історія народження людства» закликає нас переглянути загальноприйняті переконання, пов'язати минулі події з сучасними проблемами та розглядати конкретні з них в контексті великих ідей — від вивчення ролі, яку люди зіграли в глобальній екосистемі, до складання діаграм виникнення імперій.


Ця адаптація книги, що розширює кругозір, складається з 248 сторінок повнокольорових ілюстрацій і легкого для розуміння тексту, що охоплює першу частину повнометражного оригінального видання. Завдяки своєму формату вона знайомить з ідеями Харарі нову, широку читацьку аудиторію. Щедро присмачена дотепами, гумором і яскравими персонажами, вона захопить навіть тих, хто зазвичай не цікавиться наукою та історією.

Цими вихідними ми будемо святкувати дні народження наших прекрасних авторів й дарувати чудові знижки на їх твори. Тож стежте за анонсами у наших соцмережах!

Товари з цієї статті
Акція
Себек Юрій Грузін
Паперова
280,00 грн
350,00 грн
Електронна
250,00 грн
Додати у кошик