Голограма для короля

Голограма для короля

1 відгук

Серія:

Видавництво:

Додати у кошик
Додаткова інформація
Код виробника: ФБ677067У
ISBN: 978-617-09-6153-2
Вага: 0.38
Розміри, мм: 130x200
Кількість сторінок: 320
Рік видання: 2020
Мова видання: Українська
Жанр: Сучасна проза, Драма, Пригодницький роман
Обкладинка: Тверда
Переклад: Ернест Рабінович

В Аравійській пустелі біля затяжного довгобуду майбутнього міста Алан Клей, не найуспішніший підприємець, чекає на призначену зустріч із королем саудитів, щоби продемонструвати йому передову голографічну технологію та укласти вигідний контракт. Алан терплячий і в очікуванні намагається осягнути світ, у якому живе і який різко змінився за останні десятиріччя. Тут ніщо більше не має значення — лише вигода і дешевизна. Тут більше не важливі дружба, доброта, гідність — тільки комфорт. Це світ, у якому для Алана надто мало шансів,— тому що завжди знайдуться ті, хто молодші, успішніші, нахабніші… Дейв Еґґерс буквально увірвався в перші лави сучасних американських письменників. Його називають спадкоємцем Д. Селінджера, і кожен його роман — воістину подія і для літератури, і для читача.

Читати повністю
Дейв Еґґерс
Дейв Еґґерс
(12.03.1970) Дейв Еґґерс — американський письменник, редактор, видавець і сценарист, уродженець Бостона (Массачусетс). Засновник видавництва "McSweeney's", співзасновник некомерційного молодіжного письменницько-навчального центру "826 Valencia" в Сан-Франциско. Навчався в Іллінойському університеті на факультеті журналістики, але на початку дев’яностих років йому довелося залишити навчання у зв’язку зі смертю обох батьків, що померли в досить молодому віці від раку. Ці події лягли в основу першої книжки Еґґерса — автобіографічної оповіді "A Heartbreaking Work of Staggering Genius" (2000). Книжка мала величезний читацький успіх і посіла перше місце в списку бестселерів "The New York Times", а письменник-початківець був номінований на Пулітцерівську премію. Ця історія й досі вважається однією з 20 найкращих книжок першого десятиріччя ХХІ століття. Залишивши університет, Дейв переїхав разом із молодшим братом і своєю майбутньою дружиною до Каліфорнії. Деякий час працював графічним дизайнером у місцевій газеті в Берклі, що згодом перетворилася під його впливом на сатиричний журнал "Might". У 2008 році разом із Майклом Голденбергом створив сценарій до фільму "Там, де живуть чудовиська" (2009), а згодом — сценарій до стрічки "У дорозі" режисера Сема Мендеса (2009). Ще 2002 року Дейв Еґґерс видав свій перший роман "You Shall Know Our Velocity". А чи не найвідомішим твором Еґґерса став роман "Сфера" (2013) — антиутопія, сповнена жорсткої сатири на сучасний світ інформаційних технологій і соціальних мереж. Роман був екранізований 2017 року, у головних ролях знялися Том Генкс та Емма Вотсон. Але "Сфері" передував не менш значимий твір — "Голограма для короля" (2012). Це точний зріз американського життя, майстерне поєднання сюрреалістичних пригод, комедії абсурду і точних спостережень. Через чотири роки цей роман екранізував чи не найвідоміший західноєвропейський режисер Том Тиквер, а головну роль виконав знову-таки Том Генкс. Твори Дейва Еґґерса відзначені численними книжковими нагородами, зокрема, Дайтонською премією, французькою Премією Медічі, німецькою "Альбатрос", а також Американською книжковою премією.
Читати повністю
Голограма для короля
Голограма для короля
Голограма для короля
Голограма для короля
Голограма для короля
Голограма для короля
Голограма для короля
Голограма для короля
User superadmin
03.02.2021
Відгук від vityska_vv Міраж Для Аллана Клея, якого відрядили у Саудівську Аравію, це все було абсолютно реальним завданням: прибути в детально спроектоване "місто майбутнього", що от-от має постати серед пустелі, провести блискучу презентацію можливостей голографічного зв'язку, розробленого айті-компанією, укласти багатомільйонний контракт і одним махом вирішити всі свої проблеми. Натомість з командою техніків та програмістів він щодня зависає у наметі біля недобудованого комплексу, щодня проживаючи справжній день бабака і марно очікуючи на появу короля. І все чіткіше усвідомлюючи, що місцеві люди, як той таксист, який майже щодня возить його "на роботу", не дарма так скептично ставляться до грандіозного розпіареного проекту. З "містом майбутнього" дійсно щось не те. Що це - мильна бульбашка чи пустельний міраж? А це пересипання з пустого в порожнє, ці нескінченні піски чекання - це просто культурні особливостей тутешнього бізнесу чи намагання просто затягнути час? Аллан шукає варіанти, як не зійти з розуму в цьому одноманітті. Способи різні і вельми ризиковані - споживання забороненого самогону, інтрижка з чужоземкою, полювання з малознайомими чоловіками в далекому селі... Здається, що вже не тільки читачам, а й самому герою ясно, що нічого з цієї презентації не вигорить. Але, може, хоча б вдасться хоч щось змінити у його житті? "Голограма для короля" на перший погляд видається антиутопією - Дейв Еггерс любить цей жанр, згадайте хоча б його "Сферу". Але це теж міраж. Бо цей роман - радше філософська медитація, ніж динамічний технотрилер. І це теж по-своєму добре.
Публікації на тему
Разом дешевше
Ціна комплекту
Паперова
544,00 грн
680,00 грн
Інші книги з цієї серії
Спіннер
Інші книги автора
Спіннер