#ЩоЧитатиВихідними. Вихідні з детективом

#ЩоЧитатиВихідними. Вихідні з детективом

Знайомство з нашою добіркою літературних циклів завершується моторошним дуетом, який об’єднав двох детективів з важкою долею та дивною вдачею опинятися в самому епіцентрі жахливих подій.  

Жорстокий і привабливий історичний детективний трилер Нікласа Натт-о-Даґґа «1793» переносить нас в кінець холодної осені на околицю Стокгольму. Рік 1793. Короля Швеції Густава було вбито, роки зовнішніх воєн спустошили скарбниці, і королівством керує егоїстична еліта, залишаючи своїх громадян страждати. На вулицях панує невдоволення та параноя. На тлі похмурої епохи в історії Швеції розгортається складний кримінальний сюжет, який поступово розкриває перед читачем інтриги місцевої знаті й брудні таємниці міських вулиць.

У до неможливості загидженому озері Фатбурені було знайдено труп без кінцівок і очей. Місцева поліція розгублена й налякана. Однак колишній прокурор Сесіл Вінґе не може пропустити таку справу і береться за розслідування. Кожен день, як і кожна розгадка в цьому мерзенному вбивстві, може стати для нього останнім — Сесіл смертельно хворий. Але, чи то на допомогу, чи на противагу, його помічником і цій заплутаній справі стає вартовий Мікель Кардель, однорукий ветеран війни, який і виловив понівечене тіло з озера. Паніка у містян зростає, адже тепер загроза смерті реальніша, ніж від холоду чи голоду, тепер на кожного в місті смерть може чатувати за рогом.

Книжка складається з чотирьох розділів, кожний з яких присвячений одній з пір року та певному персонажу, який, в тій чи іншій мірі, пов’язаний зі вбивством. Тут різні історії різних людей майстерно зливаються в одну, наприкінці відкриваючи нам всю картину, якою її замислив автор.

Ця книга була визнана кращим дебютом 2017 року за версією Шведської академії детективних письменників. Автор Ніклас Натт-о-Даг — нащадок давнього дворянського роду. «1793» став його першим романом, який преса назвала “примхою генетичної пам’яті” письменника. Книга створювалася ним протягом 8 років, а у більшості героїв є реальні прототипи.

 

Три роки тому судовий антрополог Девід Гантер переїхав до сільської місцевості в Норфолк, щоб забути про своє життя в Лондоні, свою важку роботу в криміналістиці та трагедію, яка ледь не знищила його. Працюючи простим сільським лікарем, який бачить свою втрачену дружину та доньку лише уві сні, Девід намагається триматися осторонь, коли в лісі знаходять труп жінки, з моторошним знаком на тілі, який залишив її вбивця. В одну жахливу мить тиха літня місцевість, що була притулком для Девіда, стала зловмисною — і йому більше немає де сховатися.


Містечко Менем згуртоване, далеке від проторених шляхів. Як новачок, доктор Гантер одразу стає підозрюваним. В якості експерта з аналізу людських останків, він неохоче приєднується до поліцейського розслідування. Але коли ще одна жінка зникає, це стає його особистою справою. Тому що цього разу вона — знайома Девіда, яка зуміла пробити крижаний бар’єр навколо його серця. Девід відчуває, як химерні та хитрі методи вбивці вигукують до нього, а задумлива сільська місцевість оповита підозрою. Довкола нашого героя згущується темрява. І поки годинник відлічує можливо останні хвилини життя молодої жінки, Девід повинен пройти моторошною стежкою підказок — аж до жахливого фіналу.

«Хімія смерті» — це перша книга серії романів про детектива Девіда Гантера, написана британським письменником-криміналістом Саймоном Бекеттом. Книга була адаптована в однойменний телесеріал німецько-британського виробництва, прем'єра якого відбулася в січня 2023 року.

Можливо, ви вже бачили наше оголошення про те, що вихід прекрасного «Клоуна Шалімара» Салмана Рушді переноситься на початок серпня. Але це зовсім не привід засмучуватися, адже це значить, що ще 2 тижні книга доступна для замовлення за акційною ціною 440 грн!

Товари з цієї статті
1793 Ніклас Натт-о-Даґ
Паперова
420,00 грн
Електронна
290,00 грн
Додати у кошик