1793
Додаткова інформація
Код виробника: ФБ677070У
ISBN: 978-617-09-5941-6
Вага: 0.46
Розміри, мм: 130x200
Кількість сторінок: 400
Рік видання: 2019
Мова видання: Українська
Жанр: Детектив, Історичний роман, Трилер
Обкладинка: Тверда
Переклад: Володимир Криницький
Код виробника: ФБ1056123У
ISBN: 978-617-09-5960-7
Кількість сторінок: 400
Рік видання: 2019
Мова видання: Українська
Жанр: Детектив, Історичний роман, Трилер
Формати файлiв:
epub

Восени 1793 року в загидженому озері Фатбурені, куди вода змиває сміття з усього Седермальму, знаходять спотворений труп. Розслідувати справу таємничого покійника береться Сесіл Вінґе, колишній прокурор, який уже не раз допомагав поліції Стокгольма розкривати злочини. От тільки здоров’я його щодень гіршає, і схоже на те, що справа буде його лебединою піснею. Часу залишається обмаль, а прийдешня зима обіцяє бути найскладнішою за останні десятиліття. Розкриваючи історії чотирьох дійових осіб роману, Ніклас Натто-Даґ показує читачеві розкіш і занепад післяґуставіанської доби, торжество плотських бажань і кривавих злочинів, лиха й відчаю — але також і сподівань та прагнення змін, що заклали підвалини сучасного шведського суспільства.

Читати повністю
Ніклас Натт-о-Даґ
Ніклас Натт-о-Даґ
(03.10.1979) Ніклас Натт-о-Даґ — шведський письменник, редактор і музикант. Автор бестселера "1793". В період з 2000 по 2003 рр. Ніклас Натт-о-Даґ навчався в коледжі (м Калмар, Швеція). З жовтня 2006 по жовтень 2008 працював головним редактором журналу Slitz. Дебютував як письменник з історичним літературним романом "1793". Музикант-мультиінструменталіст, грає на додаток до гітари на нікельхарпе (струнний інструмент з клавішами), гармоніці, мандоліні і сякухаті (японська флейта). Живе в Стокгольмі з дружиною і двома синами.
Читати повністю
1793
1793
1793
1793
1793
1793
1793
1793
1793
1793
User Дарина
01.05.2024
В озері знаходять спотворений труп. Розслідувати справу береться колишній прокурор, Сесіл Вінґе. Це дуже цікава і неординарна книга. У ній було так багато жорстокості й відчаю, що я довго сприймала її, як найстрашнішу з прочитаних. Але знаєте, що сталося у фіналі? Книга мене розчулила. Якоїсь миті я видихнула з полегшенням і на очі набігли сльози. Як автору вдалося поєднати насилля, збочення, вбивства і суцільну зневагу до людей разом з надією на добро, любов і справедливість? Така книга не залишить нікого байдужим. Та не буду вводити вас в оману, позитивного була сама лиш дрібка. Все решта - каліцтво, зґвалтування, війна, шарлатанство, безправ'я і безнадія. Проте детального опису сцен насилля немає. Тому після книги лишились приємні враження. Під час читання мене не полишала думка: "Чому він/вона не покінчить з життям? Навіть якщо вдасться пережити ці події, то від нього/неї лишиться сама лиш оболонка людини". Але кожен з героїв роману зіграв важливу роль і я рада, що деякі з них лишились живими. Книгу поділено на 4 частини. Перша про помираючого генія Сесіла та пораненого вояку Мікеля. Обидва прагнуть докопатися до істини та встановити справедливість. Друга про зовсім юного, але знедоленого Блікса. Третя про Анну Стіну, що не бачила за життя нічого доброго, але відчайдушно намагалася його зберегти. Хоч мені й було шкода всіх героїв роману, Анна зазнала найбільшої несправедливості. Саме її історія мене дуже розчулила. І в останній частині розкриваються особи вбивці та жертви, а також перетинаються шляхи усіх героїв роману. У фіналі Сесіл мене дуже здивував. Цікаво, він сприймав свої дії, як акт милосердя чи жорстокості? Або ж це був єдиний можливий спосіб правосуддя, оскільки час розслідування добіг кінця? Ще хочу відмітити, що у книзі є чимало історичних відомостей. А шведські власні назви дуже важкі для прочитання. Наприклад: Ансґаріеберґет, Ладуґордсвікен, Скіннарвікен, Кунґсгольм. Це було незвично, але дуже цікаво. Щиро рекомендую і ставлю книзі 10 з 10.
User Таня
01.05.2024
Ця книга пахла хорошою історією і я не помилилась. Оглядаючи новинки в книгарні і натрапила на відгук мого улюбленого автора на цій книзі. "Це захоплива, жахлива, закручена й красива історія. Читати її - це вже маленький подарунок."  - Фредрік Бакман - Хм, варто почитати. Це точно буде не жахливіше тих історій які мені підсувала мама про концтабори у мої 14 років.  Історії Бакмана розчулювали та надихали, тож я хибно подумала, що це може бути життєствердний детектив на історичній основі.  Хех. Десь на 215 сторінці я гидувалась всьому прочитаному і боролась з бажанням продати її одразу на олх. Чого тут тільки не було. Приниження людської гідності задля розваги? Так. Розчленування? Звісно. Сексуальні збочення? Однозначно так. Головний герой, що дихає в сторону цвинтаря? Так так. Чи це одна із найкращих книг, що я прочитала за цей рік? Пфф, однозначно так.  Якось мене навіть серце закололо від прочитаного, такого навіть я не очікувала. Та автор вміє писати без зайвих слів. Запах, атмосфера, вираз обличчя, в плоть до погоди образи формують картинку і це вже не книга, а кінострічка в моїй голові.  Не хочеться переказувати вам тут перші сторінки чи коротку вибірку подій, а лиш залишити свої емоції. Цю історію слід пережити повністю. Скажу лиш, що книга написана на історичних подіях, автор лиш додав своїх героїв, що дуже органічно підійшли тим рокам. Тож навіть віриться, що десь у 1793 могла статись подібна історія.
User Світлана
15.02.2022
Отримала велике задоволення від прочитання книг 1793 та 1794! Прочитала їх обидві за декілька днів, відірватися не можливо. Рекомендую до прочитання. Тепер цікавить чи буде продовження українською - 1795?
Показати ще
Публікації на тему
Разом дешевше
Ціна комплекту
Паперова
933,90 грн
1170,00 грн
Інші книги з цієї серії
Спіннер
Інші книги автора
Спіннер