#ЩоЧитатиВихідними. Міфічний дует

#ЩоЧитатиВихідними. Міфічний дует

Якщо вашим планам на ці вихідні бракує таємничості та містики, то тут точно стануть у пригоді герої нашої сьогоднішньої добірки. Хто буде вашим провідником — давньоєгипетський бог Себек чи українські міфічні духи-шкідники? Знайомтесь та обирайте!   

У своєму романі «Себек» Юрій Грузін відкриває нам таємничий світ колоніального Єгипту. Його головний герой Емріс Г’юел Ґріффіт — відставний майор армії Її Величності, який заробляє собі на життя як єгиптолог-любитель. Ґріффіта втягують у таємничу експедицію в пошуках втрачених скарбів. Компанію нашому герою складе багатий баронет та ексцентрична жінка, яка дуже добре вправляється зі зброєю та володіє незвичайними силами.

 

Боротися ця трійця буде не тільки з вибагливою єгипетською погодою, а і з невідомими могутніми супротивниками. Під час небезпечної подорожі з’ясується, що скарб, до якого прямує експедиція, — це не золото чи коштовності, а влада над світом. Ключ до цієї влади прихований у давньому храмі, а шлях туди знають лише Втрачені — особлива раса, що навчилась непомітно співіснувати поряд з людьми.


Ця історія в стилі класичних пригодницьких романів, де дотепність межує із зухвалістю, а небезпеки та зради — із відданістю дружби, сподобається усім поціновувачам жанру.

«Чарівні істоти українського міфу. Духи-шкідники» — це третя частина чудової серії Дари Корній про міфологічних істот, що наплодила уява наших предків. Тут ви дізнаєтеся про особливо небезпечних представників міфології нашого народу — шкідників, які усіляко отруювали життя давніх українців. Авторка дає цілком логічні пояснення існуванню цих істот — їх було вигадано задля повчання та застереження від згубної поведінки.

Ось ви, наприклад, знаєте, ким ще лякали дітей, крім бабая? У кожному регіоні був свій страшило: Полісся — кука, Буковина — гаман, Сумщина — жерія, Схід України — хока. А ще є сударка, рева, бука, ґава, драб. В книзі описано багато обрядів і забобонів, якими українці захищали себе від усіх цих духів. Тут подається коротка характеристика створіння та пов'язана з ним казка. Окремий розділ виділений під різні болячки. Люди їх персоніфікували — вірили, що всі недуги даються непросто так.

Разом з Дарою Корній ви помандруєте українськими теренами й дізнаєтесь, що це нічниці крадуть у дітей сон, злидні та хвацько однооке відбирають у родини достаток, а літавиця й перелесник — душевний спокій; пересвідчитесь, що сестри-лихоманки приносять хвороби й моровиці, насилають голод, а лиха удільниця може наперекір долі позбавити людину життя. Перед вами постане величезний шар культурної спадщини давніх українців, який може видатися надто похмурим. Разом із тим він повчальний, адже покликаний не налякати, а застерегти людину від необдуманих учинків, лихих намірів, підступу та зради. Тож цікавої мандрівки примарним світом праукраїнського міфу!

Нагадуємо про новинки цього тижня: щира, добра й весела історія «Вілла у Сан-Фурсиско» від Ярослави Литвин та зворушливий роман від французької письменниці Клелі Авіт «Я тут». Ви ще встигаєте придбати їх за акційними цінами!

Товари з цієї статті
Акція
Себек Юрій Грузін
Паперова
280,00 грн
350,00 грн
Електронна
200,00 грн
250,00 грн
Додати у кошик