#ЩоЧитатиВихідними. Українські міфи

#ЩоЧитатиВихідними. Українські міфи

Нумо проводжати весну разом з українськими міфічними істотами. Перед вами постане величезний і дуже цікавий шар культурної спадщини давніх українців, химерний світ чарівних істот праукраїнської міфології.

Перш за все, ми вирушимо у світ українського потойбіччя сторінками графічної книги «Дива та чари України» від архітекторів Дмитра Чулкова та Катерини Єрмакової.


 

По дорозі з Буковини до Таврії на вас чекає магічний чорно-білий Дивокрай, у якому вас зустрінуть Мавки і Лісовики, Чугайстри і Хуки, Ті, що у скелі і Ті, що на небі. Гостинно зустріне Відьма з Конотопу, а Чорт запросить полетіти на своїх плечах за місячним сяйвом. У візерунках та мальовничих пейзажах заховано вісім магічних артефактів, знайшовши їх, вам відкриється чарівна скриня, що споконвіку оберігає найцінніший скарб України — її безсмертну душу.

Чи знаєте ви, що у Мавки, лісової Русалки, немає спини, у Чугайстра нема шлунку, а Потерчата, нехрещені померлі діти, після похрещення перетворюються на лелек?

 

«Дива та чари України» — це розмальовка-антистрес: чудовий спосіб не лише реалізувати свій творчий потенціал, а й заспокоїтися, відволіктися від тривог та посилити віру у перемогу добра над злом. Залишайтеся відкритими для чарів, оживіть їх кольорами і додайте особливих моментів життю!

Дара Корній та її «Чарівні істоти українського міфу. Духи природи» запрошують у магічний світ лісів, луків, гір, річок, озер де бешкетують мавки, русалки, щезники, потерчата, повітрулі, степовики. Химерні істоти не раз допомагали людям, дарували хороший урожай, оберігали від біди. Та якщо їх розлютити, то вони могли побешкетувати, натворити лиха і добряче втерти носа.

Книга поділена на 5 частин: духи лісу, духи води, духи землі, духи повітряного простору і духи пір року. Тут все розкладено по поличках: розказано цей чи інший дух мешкає, що любить, чого категорично боїться, чим від нього можна захиститися і чим він може бути корисним людині. А ще про кожного тут є легенда чи казка, яка доповнює цілісну картину про чарівну міфологічну істоту. Така книга повинна бути в кожного, хто цінує своє коріння і хто бажає дізнаватися про вірування своїх предків, які тим чи іншим чином і досі впливають на наше життя. Хто зна, можливо і сьогодні доведеться зустрітися із невідомими істотами, що допомагають людям в побуті.

Бажаємо вам тепло, затишного літа! Нехай воно подаруємо усім нам краплинку віри, надії та любові.

Товари з цієї статті
Новинка
Дива та чари України Катерина Єрмакова
Паперова
450,00 грн
Додати у кошик