#ЩоЧитатиВихідними. Працюй та відпочивай

#ЩоЧитатиВихідними. Працюй та відпочивай

Цього тижня ми говоримо про книги для роботи та відпочинок. Сьогоднішня парочка допоможе прокачати ваші бізнес-навички, а потім з чистою совістю відпочивати в приємній компанії. 

Наталія Заверуха — консультантка, що має багаторічний досвід систематизації бізнес-процесів. Її дебютна книга «Безконтрольні. Що треба знати про бізнес-процеси?» цього місяця поповнила нашу серію #PROBusiness. Тут детально й нетривіально розповідається про бізнес-процеси, їхню користь для різних компаній і ключові підходи до їх формалізації.

У колах адептів процесного підходу все обертається довкола поняття business process management. Це управлінська дисципліна, яка розглядає процеси як активи організації. У ній заведено вважати, що цілі організації можуть бути досягнуті завдяки опису, проєктуванню, контролю бізнес-процесів і прагненню до їх безперервного вдосконалення. Тобто бізнес-процеси та грамотне керування ними можуть допомогти досягти стратегії та цілей компанії. А сам бізнес-процес — це сукупність дій, які повторюються в часі й мають на меті створення цінностей для внутрішніх і зовнішніх клієнтів.

 

Даний посібник буде корисним як початківцям, що лише нещодавно дізналися про процесний підхід, так і тим, хто має досвід роботи з бізнес-процесами. Авторка у жвавій і гумористичній формі розповідає про роботу над процесами, підкріплюючи викладені теоретичні знання прикладами з власного досвіду та історіями своїх клієнтів. Книжка містить практичні завдання, запитальники й чеклісти, опрацювання яких допоможе вам перейти від теорії до практики вже в процесі читання.

Роман Емілі Генрі «Люди, яких ми зустрічаємо у відпустці» сповнений літнього сяйва, спекотних днів та теплих вечорів. Він розповідає історію Поппі Райт і Алекса Нільсена, двох найкращих друзів, протилежних у всіх відношеннях. Але за часів коледжу вони якимось дивним чином змогли подружитися. Більшу частину року вони живуть далеко одне від одного — вона в Нью-Йорку, а він — у їх рідному містечку. Та кожного літа, протягом десяти років, вони вибиралися разом у чудову тижневу відпустку. Поки два роки тому під час подорожі у Хорватію Поппі й Алекс не посварилися й відтоді припинили спілкування.

Дівчина впевнено рухається до своєї мрії стати письменницею-мандрівницею і працювати в одному відомому журналі. Але якби хтось спитав, коли вона насправді була щасливою, то Поппі, не вагаючись, відповіла б, що це траплялося тільки під час подорожей з Алексом. Намагаючись відновити цей втрачений зв’язок, вона переконує свого найкращого друга ще раз поїхати разом у відпустку. У неї є лише тиждень, щоб усе виправити. Та чи зможе наша героїня нарешті розкрити всю правду про свої почуття, що весь цей час ховалися за ширмою ідеальною дружби?   

Це книга не тільки про веселі відпустки і людей, які зустрічаються в дорозі. Вона ще й про пошук себе, своїх життєвих орієнтирів та свого дому. А дім — це люди, які залишаються з нами, які стають нашим домом. Дім — це місце, яке робить нас щасливими. 


Ще більше книг для роботи і відпочинку шукайте в нашій традиційній добірці. А ми прощаємося до наступного тижня і бажаємо вам затишних вихідних!

Товари з цієї статті