#ЩоЧитатиВихідними. Емоції війни

#ЩоЧитатиВихідними. Емоції війни

Заговоривши про сучасних українських авторів, ми не могли оминути тему війни та способи боротьби зі стресом, які щоденно переслідує нас останні роки. Сподіваємося, що запропоновані нами книги зможуть подарувати вам хоча б краплину спокою та надії. 

Зараз немає тих, чиє б життя не змінилося з початком повномасштабної війни в Україні. Але змінилося не лише наше повсякдення, а й емоційні реакції. Якщо раніше в нас були певні зразки того, як поводитися в кожній ситуації, як реагувати, то зараз усі ці зразки поламані, а в голові — суцільний хаос; щодня ми бачимо речі, яких не мало б існувати в цивілізованому світі.

«Емоційні гойдалки війни. Роздуми психотерапевта про війну» Володимира Станчишина — це книжка про емоції цивільних людей у тилу: про тих, хто залишився в Україні, й тих, які були змушені покинути свої домівки, всіх, хто волонтерить, донатить і чекає рідних з фронту, всіх, хто кожен свій день починає з новин та прокидається від сповіщень про повітряну тривогу.

Тут кожен розділ присвячений окремим емоціям і відчуттям. Автор розповідає про тривожність, почуття провини, злість, втому, депресію, переживання втрати, розлуку з близькими та дає поради, як нам триматися, щоб перемагати.


 

Ненормальна в цій війні, перш за все, сама війна. Наші ж реакції на неї нормальні, бо нормально тривожитися і злитися, коли кожен день тебе хочуть вбити. Нам всім складно, але ми не маємо права бути байдужими. Ми повинні допомагати нашим захисникам кожен на своєму місці, а також дбати про себе — це той посил автора, який дуже полегшує життя. А ще мусимо пам'ятати, що ми всі травмовані цією війною, та маємо працювати зі своїми емоціями, щоб цю колективну травму не перенести на наступні покоління. Наші діти мають жити щасливо після нашої Перемоги. А вона обов'язково буде.


«Хороша пам'ять» — збірка короткої прози української письменниці Марини Єщенко. Це історії про українок і українців, які зіштовхнулись з воєнною реальністю, травмами, досвідом насилля, переміщення, проте попри все намагаються зберігати стійкість і жити далі. Оповідання авторки — короткі і влучні, лише кілька сторінок, проте на них вміщається чимало тепла і гіркоти. Історії книжки розповідають про звичайних людей, їхні почуття, сумніви та рішення. Це доволі світлі й позитивні тексти, які не ретравматизують, а дають сили рухатись далі, співпереживати героям і спостерігати за тим, як вони знаходять новий вектор руху у своєму житті.


Авторка книжки «Хороша пам'ять»Марина Єщенко, письменниця, редакторка, публіцистка, лауреатка численних літературних конкурсів, яка почала працювати над рукописом книжки під час вимушеного перебування за кордоном на початку повномасштабного вторгнення. Герої авторки одразу ж впізнаються і сподобаються шукачам емоційної прози про сучасне життя.

До нас приїхали дві новинки, які до кінця тижня все ще можна замовити за ціною передпродажу! Це сатиричний роман французького письменника Мартена Пажа «Як я став дурнем» та дивовижна історія «Тканина цивілізації. Як текстиль створив світ» відомої журналістки Вірджинії Пострел.

Товари з цієї статті
Новинка
Хороша пам’ять Марина Єщенко
Паперова
350,00 грн
Електронна
250,00 грн
Додати у кошик