#ЩоЧитатиВихідними. Агенти та сищики

#ЩоЧитатиВихідними. Агенти та сищики

У рамках тижня детективів та трилерів ми продовжуємо вести розслідування заплутаних історій, знайомити вас з їх героями. І не тільки вигаданами, а й цілком реальними.    

Ви вже читали твори Абіра Мухерджі? Він британсько-індійський письменник, відомий своєю серією детективних романів про капітана Сема Віндгема та сержанта Сурендраната Банерджі. «Смерть на Сході» — четверта книга цієї серії, яка дещо відрізняється від попередніх. Тут історія розгортається між Лондоном 1905 року, коли Сем став констеблем поліції, та Індією 1922 року, коли він проходить лікування від опіумної залежності. Семові і так погано, що світ не милий, а тут ще й на обрії з’являється людина, яка втекла від правосуддя багато років тому, і якій Сем з особистих причин бажає покарання. Тільки от поганець дуже впливовий, і капітану Віндгему чітко дають зрозуміти, що нікому навколо його викриття не потрібне і не бажане. Аж доки поганець загадково не помирає…
Добре, що у нашого героя є вірний друг — сержант Банерджі. Він з’являється саме вчасно, щоб допомогти остаточно розплутати справу, розв’язка якої напевно вразила б саму Агату Крісті.

Ця історія переносить нас в іншу частину Індії, яка є більш віддаленою та, певним чином, більше застрягла у сприйнятті британського правління, і ще не по-справжньому занурена у події, що відбуваються в інших частинах країни. Метання між минулим Сема та його сьогоденням дає трохи більше уявлення про те, що змушує його працювати, і показує, що він завжди мав рішучість докопатися до правди, а не йти легким шляхом до вирішення справи. 

Що ми знаємо про ФБР, окрім яскравих героїв-агентів у фільмах та шпигунських трилерах? Та не дуже багато, але це й зрозуміло — це не та організація, щоб говорити про себе на загал. Френк Фіґлузі, автор книги «Система ФБР. Кодекс досконалості наймогутнішого відомства США» — агент з 25-річним стажем у різних ланках бюро. Він розповідає не тільки про деякі аспекти своєї роботи, а, в першу чергу, ділиться принципами, на якіх тримається ФБР (їх сім, не так вже й багато).Як «хранитель Кодексу», Френк Фіґлузі суворо стежив за відповідністю кожного працівника строгим стандартам Бюро. Спираючись на свою видатну кар’єру, він досліджує ефективність Бюро з погляду організаційної структури, цінностей і правил поведінки агентів, об’єднуючи це в «Систему ФБР». За довгі роки роботи у ФБР Френк Фіґлузі досконало вивчив причини того, чому хороші люди роблять погані вчинки. Він переконаний, що річ переважно в системі, яка на рівні цінностей, правил чи практик дозволяє або навіть спонукає до порушень. У своїй книжці автор відверто говорить про успіхи й невдачі агентів ФБР усіх рівнів, аналізуючи їх з точки зору семи стовпів, на яких тримається Бюро.

 

Й от що цікаво, ці сім принципів можна застосовувати у формуванні ефективних структур будь-якої сфери діяльності — від великого бізнесу до власної родини. «Система ФБР» буде корисною для всіх, хто будує успішні команди й організації.
 
Підписуйтеся на наші сторінки у Фейсбуку, Інстаграмі та Телеграмі, ставте вподобайки та стежте за новинками видавництва. 

Товари з цієї статті
Акція
Смерть на Cході Абір Мухерджі
Паперова
280,00 грн
350,00 грн
Додати у кошик