#ЩоЧитатиВихідними. Сильні

#ЩоЧитатиВихідними. Сильні

Хто ми? Ми — жінки. Чого ми хочемо? Та того ж, чого хоче будь-яка цивілізована людина — дотримання наших прав і свобод, рівних можливостей у суспільному, професійному та особистому житті. Чому ж ми досі не можемо цього отримати і нам постійно доводиться боротися за себе і своє місце під сонцем? Напевно, нам ніколи не знайти вичерпної відповіді на це питання. Але наша сила підтримує нас на цьому непростому шляху, а значить боротьба триває. Давайте сьогодні надихатися історіями сильних героїнь, які не бояться жити власним життям, зі всіма його злетами і падіннями.   

Потужний роман англо-нігерійської письменниці Бернардін Еварісто «Дівчина, жінка, інакша» у 2019 році був абсолютно справедливо відзначений престижною Букерівською премією. 

Цей роман місцями дуже тонко, а подекуди грубо й напряму підсвічує найболючіші точки сучасного суспільства: сексизм, расизм, гомосексуальність, різні прояви насилля, батьки-діти (переважно — мами-доньки), дружба, кохання, всюдисуща нерівність.


Книга складається з 12 історій жінок, які так чи інакше пов'язані між собою. Кожна історія репрезентує ту чи іншу гостро соціальну проблему крізь індивідуальний досвід. Героїні — переважно темношкірі жінки, що живуть в Британії. Якщо ж не темношкірі, то з афринською кров'ю, тому тема расизму пронизує майже кожну історію. Вона може не стосуватися героїні напряму, але неодмінно торкається когось з її родичів.

Роман починається з розповіді про жінку на ім’я Амма, яка є авторкою п’єси «Остання дагомейська амазонка». Вона зробила усе, щоб не повторити долю своєї матері й робити в цьому світі те, що вона хоче, а не те, що наказує їй чоловік. Саме ця п’єса і об’єднує в собі усі сюжетні лінії.

Це книга про все і про всіх. Обраний авторкою вільний стиль письма, без дотримання правил пунктуації, робить читання жвавішим та настільки емоційним наскільки це необхідно, щоб відчути текст та закладені змісти.

Чому стільки розумних і відповідальних жінок не отримують у кар’єрі того, на що заслуговують? Чому їм соромно просити підвищення чи відповідної зарплатні? Чому вони не можуть відмовитись виконувати додаткові завдання чи працювати понаднормово?
Лоїс Френкел — одна з першовідкривачок у галузі бізнес-коучингу, авторка бестселерів про коучингову допомогу людям, які прагнуть досягти успіху в малому або великому бізнесі в усьому світі. У своїй роботі «Чемні дівчата не сидять у просторих кабінетах» вона розповідає, чому одні жінки стрімко просуваються у своїй кар’єрі, а інші застряють на одному місці. Вона описала унікальний набір моделей поведінки, які жінки засвоюють у дитинстві, і які потім саботують їх у дорослому віці. У цьому революційному посібнику вона допомагає усунути ці несвідомі помилки, які можуть заважати вам, і пропонує безцінні коучингові поради, які ви можете легко застосувати у своїх соціальних і ділових навичках. Якщо ви визнаєте та змінюєте поведінку, яка говорить «дівчина», а не «жінка», то в результаті перед вами відкриються такі можливості, про які ви навіть не мріяли. А також це допоможе створити імідж, котрий ідентифікує вас як людину, що має владу та необхідні знання, аби зайняти своє місце у просторому кабінеті.

Раді повідомити, що довгоочікувана біографія принцеси Діани вже готова вирушати до своїх українських читачів. До кінця тижня ви маєте можливість придбати її за акційною ціною 490 грн (повна ціна 590 грн).

Товари з цієї статті
Акція
Дівчина, жінка, інакша Бернардін Еварісто
Паперова
280,00 грн
350,00 грн
Електронна
200,00 грн
250,00 грн
Додати у кошик