#читайукраїнське з Юрієм Андруховичем

#читайукраїнське з Юрієм Андруховичем

Коли ми запросили наших авторів до флешмобу #читайукраїнське від Українського інституту книги, ми навіть уявити собі не могли, що деякі з них погодяться з такою легкістю. І Юрій Андрухович, зайнятість якого важко собі уявити, став першим.

Цього автора не треба додатково представляти. Його активно запрошують на різні заходи, і зустрічі з ним завжди цікаві для людей різного віку. Ми не просто так це говоримо, адже відвідуємо більшість із тих, які проходять у Харкові, і завжди раді долучитись до організації таких заходів в інших містах України.

Невдовзі, до речі, відбудеться зустріч БУрлеск-ХАрків-РЕКреації у Чернівцях. Вона буде присвячена й  25-й річниці роману «Рекреації», який нещодавно був перевиданий Фабулою.

Ми дуже вдячні за те, що пан Андрухович підтримав цю важливу ініціативу.  Із задоволенням ділимося з вами порадою письменника.

IMG_5495

Збірка поезій Михайла Зарічного «Просто сто сторінок» (ЛА Піраміда, 2017), чи, як її встигли любовно наректи шанувальники, «Три по сто», стала для мене абсолютним відкриттям року. Автор, видатний учений-математик (і саме в цій іпостасті визнаний та високо поцінований міжнародною науковою спільнотою), заявив про себе і як про надзвичайно витонченого, винахідливого та проникливого поета. Неоаванґардне колажування мов, оголення слів до їхньої суті і вільні польоти в космосах постсучасності – все це робить книжку Зарічного суцільним поетичним шедевром.
IMG_5490 (1)