Метелики на шпильках. Б'є восьма. Повнолітні діти

Метелики на шпильках. Б'є восьма. Повнолітні діти

0 відгуків

Видавництво:

Додати у кошик
Додаткова інформація
Код виробника: 012336
ISBN: 9786178257255
Вага: 0.43
Розміри, мм: 130х200
Кількість сторінок: 512
Рік видання: 2023
Мова видання: Українська
Жанр: Драма, Класика
Обкладинка: М'яка

Трилогія Ірини Вільде — це тексти про складність адаптації дівчинки до дорослого світу, до вимог, цінностей і незрідка подвійної моралі початку ХХ століття. Навіть власний дім стає місцем психологічних травм та сексуального насилля. Вже там героїня Вільде почувається пришпиленим метеликом, барвистою, святково вбраною істотою, котрою милуються поціновувачі колекції. Тринадцятилітня дівчинка існує насамперед для того, щоб їм подобатися, розважати. Школа і суспільне життя тільки підсилюють відчуття задухи для дівчини. Але це момент, коли вимоги патріархального соціуму входять уже в цілковиту суперечність з реальними життєвими потребами, що були спричинені Першою світовою війною. Це покоління вже інше. І свідома відмова головної героїні від заміжжя стає найвиразнішою демонстрацією цих змін.

Читати повністю
Ірина Вільде
Ірина Вільде

(05.05.1907-30.10.1982) Ірина Вільде (справжнє ім'я Дарина Дмитрівна Макогон) — українська письменниця. Лауреатка Шевченківської премії (1965).
Народилася в родині вчителя та письменника Дмитра Макогона, який походив із Хоросткова (Галичина), працював учителем на Буковині; мати була німкенею. Брати: Орест (був учасником УВО, емігрував до Німеччини), Богдан (був вояком дивізії «Ваффен СС» Галичина, вирвався з Бродівського котла, емігрував до США).

 

Читати повністю
reviews_image
На даний момент список відгуків порожній
Залиште свій відгук про товар
Інші книги з цієї серії
Спіннер
Інші книги автора
Спіннер