#ЩоЧитатиВихідними. Вчинки та наслідки

#ЩоЧитатиВихідними. Вчинки та наслідки

Саме час урізноманітнити вихідні новими цікавезними книжками. Запрошуємо до знайомства!

 

Наша поведінка складніша, ніж те, що можна пояснити одним фактором. І про це нам розкаже професор Стенфордського університету Роберт Сапольскі у своїй книзі «Біології поведінки. Причини доброго і поганого в нас».

Серйозно захоплююча книга, яка навчить вас основам нейробіологічного погляду на людську поведінку, але з урахуванням тих речей, які ви вивчали б на гуманітарних курсах, таких як соціологія, історія, географія чи антропологія. Насправді, можливо, вам краще прочитати цю книгу, ніж отримувати ступінь з будь-якої з перерахованих вище дисциплін, оскільки ця праця синтезує багато матеріалу, який зазвичай не подається разом. Наприклад, у розділі «Ми проти них» згадуються дослідження нейровізуалізації, які доводять, як люди за секунду приймають рішення про те, хто належить до їхньої групи, а також анекдоти з військової історії, де ворожі солдати усвідомили, що мають спільну ідентичність один з одним (наприклад два масони в американській громадянській війні).

Автор ділиться своїм, дуже ретельним, поглядом на біологію поведінки, що стає платформою для переосмислення того, чому ми та інші робимо те, що робимо. Як пояснити пасивну агресію «підрізаного» водія? Чому в підлітковому віці дітям «зносить дах» і вони втікають із дому чи ув’язуються в сумнівні компанії? Чому нас нудить не тільки від зіпсованої їжі, а й від подій? Як вияв люті однієї людини зміг перерости у 20-мільйонний протест — Арабську весну?

Книга змушує ваш мозок просто кипіти ідеями та інформацією, переосмислити так багато того, що ми сприймаємо зазвичай як належне.

Рекомендуємо кожному, хто хоче дослідити біологію насильства, агресії та конкуренції — типів поведінки й імпульсів, що за ними стоять, вчинків індивідів, груп і держав, а також дізнатись про те, чого біологія може навчити нас: співпраці, потребі в симпатії, примиренню, емпатії й альтруїзму.

 

Ще одна дуже цікава книжка, про яку ви, можливо, вже чули, що допоможе зробити вихідні яскравішими — «Телеграф-авеню».

Брукленд — це трохи пошарпаний район, де Окленд зустрічається з Берклі, а Brokeland Records — це назва магазину на Телеграф-авеню, де Нат і Арчі пропонують вживані джазові пластинки невеликій, але лояльній клієнтурі. Їхні дружини, Авіва та Гвен, також мають вмираючі професії, вони працюють як самозайняті акушерки, які спеціалізуються на домашніх пологах. Темні хмари збираються на відповідних бізнес-обріях: і без того хитке становище Brokeland Records знаходиться під загрозою остаточного закриття, оскільки по сусідству планується відкрити медіа-магазин. Акушерство, у свою чергу, також стикається з різкими перешкодами, коли пологи йдуть не так, як мають.

Із великою кількістю гумору та дотепу автору вдається вдихнути життя у своїх численних головних і другорядних акторів. Якимось чином ви починаєте любити їх усіх, незважаючи на їхні іноді обурливі слабкості.

Майкл Шебон відповідає стандартам: дотепний, вигадливий і надзвичайно розважальний. Книга принесе вам величезне задоволення. Настійно рекомендуємо.

 

На цьому час прощатися. Обирайте книжки, доки діють знижки. Приємного читання!

Товари з цієї статті
Акція
Телеграф-авеню Майкл Шебон
Паперова
312,00 грн
390,00 грн
Електронна
200,00 грн
250,00 грн
Додати у кошик