#ЩоЧитатиВихідними. Класично-космічний

#ЩоЧитатиВихідними. Класично-космічний

Від людського до космічного — так можна було б назвати сьогоднішню добірку, якби вона була традиційним четверговим ТОПом, але ніт! Давайте серйозно, якщо ви досі не знайомі з цими книгами — мерщій читати  цей текст!
Поїхали.

Відкриває сьогоднішню добірку «Радощі та прикрощі славнозвісної Молл Флендерс» легендарного Даніеля Дефо. Ця книга, на відміну від знаного ще зі школи «Робінзона Крузо», свого часу була скандальною й забороненою. Захоплююча й динамічна історія красивої дівчини-сироти Молл , яка заради того, щоб пробитися нагору, була готова на усе. Авантюри, шахрайство, злочини, розпуста — усе годиться! Й навіть більше. Дефо в цьому романі відкрив болючі для того часу «рани» й пороки суспільства. За що й поплатився — книга була заборонена цензурою аж до початку двадцятого століття. До речі, зараз на книгу діє акційна ціна 57 грн).

Наступна книга була номінована на Шевченківську премію, представлена на книжковому ярмарку в  Парижі «Salon du livre» минулого року, перекладена кількома іноземними мовами, але в першу чергу, написана чудовим українським письменником Володимиром Рафєєнком. Це «Долгота дней»! Роман розкриває болючу для нас тему окупації Донбасу, яка не зі слів знайома самому автору. Його герої — освідченні люди, які змушені вдавати з себе сіру і непримітну частину мас. Володимир Рафєєнко навмисне уникає реалізму, домішуючи фантасмагоричні елементи і міську міфічність. Врешті це книга переродження — для героїв, автора і читача…

Але на десерт ми приберегли для вас #НовинкаФабули, на яку з нетерпінням чекали весь місяць)) Це «Велика картина» відомого вченого та дослідника Шона Керролла із серії #fabula_PROScience! У ній автор знайомить нас з Всесвітом. І це не метафора) Після певних, майже смертельних подій, містер Керролл задумався над людським призначенням. Про те, хто ми перед собою, суспільством, планетою і врешті безмежжям всесвіту. Про наші емоції та переконання, наші надії, мрії та сенс життя з наукової точки зору світогляду. Книга припаде вам до душі, адже автор подає складне просто, розбавляючи веселими прикладами та історіями.
Ви будете в захваті!)

І на цій космічній ноті ми махаємо вам у ілюмінатор і кажемо — до зустрічі наступного тижня ;)


Елегантно й чітко описуючи найскладніші поняття сучасної фізики, він доступно розповідає не лише про бозон Гіґґза та додаткові виміри, але й допомагає нам зрозуміти, хто ми є і де перебуваємо.

Товари з цієї статті
Акція
Долгота дней Володимир Рафєєнко
Паперова
95,00 грн
190,00 грн
Додати у кошик