#ЩоЧитатиВихідними. Рафєєнко, Мартинюк, Роуч

#ЩоЧитатиВихідними. Рафєєнко, Мартинюк, Роуч

І відкриває нашу чергову весняну добірку збірка оповідань Володимира Рафєєнка «Мала книжка прощань».

Це короткі гротескові історії, які можна розбирати на цитати. Гумор, божевілля, грань між життям і смертю, часом і його відсутністю, реальним і потойбічним. Тут герої мандрують з одного оповідання в інше, доводять до абсурду все навколо себе, сміються, плачуть, шукають себе й розширюють свідомість — свою і вашу.

Але що глибше занурюєшся в текст, то ясніше починаєш розуміти, що всі ці ситуації і дивні герої — Микола, Сократ, Заболоття й Маріша Потопу — тісно пов’язані всім, що пішло, йде або може піти. І тоді збірка цих міні-новел зрештою трансформується в багатовимірний роман.

На черзі в нас «гаряча», весела й цікава книжка американської журналістки, блогерки та дослідниці, про яку вже не чув хіба що лінивий. Саме так, мова про  Мері Роуч та її «Злюб».

Не бути експертом у науці не страшно, а от у, гм-гм, сексі… Зрештою, це власна безпека. У цій книжці мадам Роуч з гумором і безліччю цікавих обґрунтованих фактів розкаже про те, як змінювалось ставлення до сексу та що цікавого відбувалося в цій царині за останні 100 років. Звісно, тут боятися нічого, до того ж можна знайти й кілька цікавих «фішок» для себе і коханого/коханої.

Мері Роуч не соромиться говорити на теми, від яких більшість ніяковіє. І ви теж не соромтесь. Ми ж не живемо у світі, де «сексу нема».

А закриває нашу добірку  Сергій Мартинюк, фронтмен гурту «Фіолет», із романом «Капітан Смуток».

Цю історію спокійно можна порівнювати з Гомеровою «Одіссеєю» або Керуаковим «В дорозі», і водночас вона ні на що не схожа. Унікальна й самодостатня і, незважаючи на вік Сергія, дуже мудра й по-філософськи зважлива.

Двоє хлопців — безіменний оповідач, голос «Капітана», і його друг Пі — мандрують Україною. Ця подорож знаходить свій сенс уже після того, як друзі покинули рідне Дубно. Подорож як наслідок, а не як причина для втечі чи пошуку. У їхніх карколомних  пригодах відчувається легкий присмак «бітницького» бунту та притаманного українським міленіалам юнацького максималізму. Кожен з них зрештою знайде те, що не шукав, і це стане їхнім найбільшим скарбом.

І на цій рок-н-рольній ноті ми кажемо вам «До зустрічі в наступному випуску»!

Товари з цієї статті
Акція
Мала книжка прощань Володимир Рафєєнко
Паперова
95,00 грн
190,00 грн
Додати у кошик