#ЩоЧитатиВихідними. У гарній компанії

#ЩоЧитатиВихідними. У гарній компанії

У сьогоднішній добірці Юрій Андрухович у прекрасній компанії двох талановитих жінок, навіть трьох) Хто вони. і як так сталося? Читайте у сьогоднішній публікації))

І відкриває #ЩоЧитатиВихідними дві жінки — Марлен і Дітріх. Жартуємо)) Якщо вже серйозно, то це Марія Ріва та її мама, головна героїня книжки, легендарна Марлен Дітріх. У серії #PROCreators «Життя Марлен Дітріх» — найправдивіша і вичерпна біографія однієї з ікон ХХ століття із перших вуст.

Свого часу за Марлен Дітріх впадали геніальні письменники й режисери, її уваги прагнули політики, художники, музиканти. На сцені та перед камерами вона почувалась ніби риба у воді. Чарівна, талановита і суперечлива. Їй ніколи не бракувало уваги ані чоловіків, ані жінок. Стильна,  і ексцентрична, харизматична і жіночна, мати, коханка і друг — Марлен Дітріх.
Українською, аж у двох томах))

 «Рекреації» Юрія Андруховича в українській літературі не менш легендарні, ніж Марлен) Минулого року цей роман, до речі, відсвяткував своє 25-ліття)
«Рекреації» — це роман-фестиваль і бурлеск, роман-іронія й балаган, роман-фантазія та буфонада.  

Герої Андруховича мандрують і пишуть вірші, пиячать і читають вірші, їздять на Chrysler Imperial й зустрічають відбитих диваків в часи, коли Капітан Смуток ще ходив пішки під стіл, кохаються з повіями та чужими дружинами, живуть, помирають і зрештою воскресають на фестивалях життя!

І закриває добірку ще одна Марія. А саме Марія Джоан Хайленд та новинка у серії «Бестселер», її психологічний драматичний роман «Дай спокій».

Історія пані Хайленд знайомить нас з 11-річним хлопчиком Джоном. Він постійно їсть бутерброди та веде журнал брехні. Джон Іган вважає себе справжнім і непогрішним детектором брехні. А ще він мріє потрапити у Книгу Рекордів Гіннеса.

Стрімке дорослішання в умовах катастрофічного нерозуміння та нестачі батьківської любові й сімейного тепла, ексцентричність, невпевненість роздирають малого Джона…

Напружена психологічна драма «Дай спокій» була номінантом Букерівської премії у 2006 році, та номінантом Премії «Оранж» у 2007.

Не зволікайте, та мерщій замовляйте)
Прекрасних усім вихідних)