#ЩоЧитатиВихідними. Новинки квітня

#ЩоЧитатиВихідними. Новинки квітня

Квітень виявився багатим на новинки і деякі з них вже прибули на наш склад. Нумо знайомитися!

 

Якщо хоч трішки зануритися у хімію, фізику чи біологію стає зрозумілим, що такий елемент як вуглець важливий, але ми ніколи не усвідомлюємо, яку життєво важливу роль він відіграє майже в усьому, що ми робимо. А Земля — це не просто велика скеля, а складна фабрика, що постійно переробляє вуглець та інші елементи. І саме про це розповість наша новинка із серії #PROScience, «Симфонія вуглецю».

Доктор Роберт М. Гейзен — провідний мінералог і письменник. Він об’єднує різноманітні факти в одне ціле.

Подумайте про вуглець: в одній формі найтвердіший відомий мінерал і перший мінерал, який утворився після Великого вибуху — алмаз; в іншій формі суперслизький, м’який мінерал, котрий ми використовуємо як тверде мастило. Згадайте про наше тіло та про те, наскільки у нашій біохімії переважає вуглець. Доктор Гейзен пише про все це та багато іншого, детально розглядаючи елемент.

Рекомендуємо цю книжку не лише для будь-якого студента-хіміка, але й для кожної дорослої людини, яка взагалі цікавиться наукою. Текст написаний для неспеціаліста, тож не бійтеся, що ви загубитесь у надзвичайно глибокій хімії. Іншими словами, вам не потрібен науковий ступінь, щоб зрозуміти симфонію вуглецю, лише вроджена цікавість.

 

А другою сьогодні представляємо вашій увазі третю книгу від Юрія Винничука у циклі романів про славнозвісного Нічного репортера, чи то вже, певно, аґента Лилика — «Алмази з Танжера».

Пригоди Марка Криловича продовжуються, але тепер вже на службі у НКВД. Він отримує одне секретне завдання за іншим, але серед них є такі, про які керівництво навіть не здогадується.

Довіру чекістів не так легко захопити. Тож, нашому герою ще доведеться довести свою відданість, виконавши божевільне завдання. Вбивши чоловіка, якого він ніколи не бачив, який нічого поганого самому Марку не зробив і лише тому, що так забагалося чекістам. Зіскочити не так і легко, адже у випадку чого розплачуватися буде його друг Обух та його вагітна дружина. Тому Крилович обережно шукає вихід із ситуації. Він його знаходить, але чи буде нове завдання легшим, ніж попереднє?

Шлях аґента Лилика пролягає через Танжер, Північне Марокко у пошуках валізи з контрабандними алмазами. Танжер перебуває під міжнародним контролем, це місце, де товчуться шпигуни усіх європейських країн. Буде цікаво.

За детективною історією Юрій Винничук показує панораму життя Львова у перші роки совєтської влади. Тут і партійні чистки, і війна у Фінляндії, і переселення німців. І, звісно, до болю знайомі пропагандистські прийоми, що відтоді майже не змінились. Атмосферні ілюстрації лише, як завжди, додають книжці автентичності та шарму, а стиль автора захоплює все більше і більше з кожною сторінкою.

 

Використовуйте знижки, читайте новинки та не забувайте залишати ваші відгуки! До зустрічі наступного тижня!

Товари з цієї статті
Хіт
Акція
Алмази з Танжера Юрій Винничук
Паперова
280,00 грн
350,00 грн
Електронна
176,00 грн
220,00 грн
Додати у кошик