#ЩоЧитатиВихідними. Мистецтво переконання

#ЩоЧитатиВихідними. Мистецтво переконання

Час для нової добірки в рубриці #ЩоЧитатиВихідними . Давайте знайомитися!

 

Починаємо із нашого супер-хіта! Завжди є чому навчитися в покращенні нашої особистої комунікації. Багато з того, що ми робимо, зводиться до розмов і результатів того, як нас розуміють під час цих розмов. Книга Джеймса Борґа «Мистецтво говорити. Таємниці ефективного спілкування» містить добре структуроване, легке для читання та дієве  дослідження про мистецтво розмови.

Борґ використовує підхід до предмета, орієнтований на результат. Якщо ви не отримуєте бажаних ефектів від особистих і робочих розмов, він має кілька пропозицій щодо покращення ситуації. Деякі з них навряд чи приголомшливі, але заслуговують на огляд і опис. Одним із прикладів є те, що старти та фініші дуже важливі — Джеймс Борґ пояснює, що існує ефект, який називається ефектом первинності, що означає, що ми найкраще запам’ятовуємо першу інформацію, яку нам надають. По-друге, інформація, котру ми також незмінно запам’ятовуємо — предмет, що приходить останнім. Подумайте про те, як ви починаєте та закінчуєте ключову розмову.

У книзі ви також знайдете розповідь про важливість слухати та спиратися на тезу іншого, а не витрачати час на роздуми про те, якою буде ваша відповідь. Автор зазначає, що ефективне спілкування залежить не лише від змісту, а й від тону та ритму.

Справді гарний посібник для того, щоб подумати про те, як отримати більше від вербального спілкування.

 

І останній на сьогодні психологічний роман Деббі Джонсон«Усе від А до Я».

Роуз і Поппі відчужені. Коли їхня мати помирає, вони приїжджають  разом до її будинку. Щоб пройти складені за алфавітом завдання, яка придумала їх мари на смертному одрі. Поступово вони починають довіряти одна одній. Але чи зможуть вони відновити стосунки, які були настільки різко зруйновані?

Читати цю книгу трохи схоже на перегляд фільму «Титанік»... ти начебто знаєш, чим усе закінчиться, але все одно хочеш щасливого кінця... тобто, щоб мила жінка, яка створила все від А до Я, досі була поруч і знала, як все обернулося.. очевидно, що цього не станеться.

Найбільше вражає проникливість автора. Її увага до деталей не може залишити байдужим. Це надає історії автентичності, оскільки вона веде вас у подорож втрати, прощення та нового відчуття себе.

У книзі було порушено кілька серйозних і делікатних питань, і Джонсон чудово впоралася з усім цим. Частина роману заснована на реальності, у цих персонажах є трохи авторки.

Ви точно будете посміхатися та плакати, але це не плаксива історія про горе. Натомість перед вами підкріплення того, як материнська любов живе в нас — у кожному спогаді, кожному спільному досвіді — тих, які ми навмисно шукаємо на фотографіях і моментах, і тих, які застають нас зненацька, через запах чи звук, коли ми цього найменше очікуємо.

Книга дійсно про «26 способів попрощатися», свято життя та любові, яка виходить за межі могили.

 

Кожна з книг варта прочитання, щиро рекомендуємо, а ми побачимося з вами наступного тижня!

Товари з цієї статті
Усе від А до Я Деббі Джонсон
Паперова
320,00 грн
Додати у кошик