Про жінок. ТОП-5

Про жінок. ТОП-5

Приготуйтеся до зустрічі з неймовірними героїнями нового ТОП-5, який так і називається «Про жінок».

 

«Готель «Світ»» — розумна книга, яка використовує готель мережі Global International plc, такий, що виглядає краще ззовні, як обрамлення для представлення історій п’яти жіночих персонажів. Вони представлені в розділах під назвами «Минуле», «Історичне теперішнє», «Умовне майбутнє», «Досконале», «Майбутнє в минулому» та «Теперішнє».

Алі Сміт розплутує трагедію життя разом із його комізмом. Вона насолоджується дрібницями життя, вона збільшує й зменшує зображення, уповільнює темп, натискає кнопку паузи, тримає вас там, а потім знову вирушає у підбадьорливу подорож життям п’яти жінок.

Трагічна смерть Сари Вілбі починається з голосу Сариного «павутинного привида».

Вона відчайдушно хоче зрозуміти, що щойно сталося. Її смерть впливає на інших жінок, пов’язаних у цій досить цікавій історії про привидів. Кожна з них, у свою чергу, розповідає свою особисту історію.

«Готель «Світ»» — це історія про силу часу, про те, як швидко він може перетворити нас із живих на мертвих, з психічно здорових в божевільних, від щасливих до сумних, від багатих до бідних, і як ми пливемо крізь туман в кінець відведеного часу.

Ця книга є своєрідним нагадуванням про те, що життя триває і триває, навіть коли одне життя зупиняється. Ми всі прокидаємося під одним небом щоранку і лягаємо спати під ним щоночі, але наші дні абсолютно різні, у нас може бути схожий досвід, але наші дії, думки та почуття відрізняються. Життя триває навколо нас, і іноді ми забуваємо дивитися на те, що відбувається у світі довкола. Ми забуваємо зупинятися на момент і цінувати все, що маємо.

 

Нон-фікшн від Ліси Москоні, «ХХ-мозок. Сучасна наука про жіноче когнітивне здоров’я, гормональний баланс, сон і пам’ять», розкаже не лише про деменцію. Перед вами справді гарний і практичний посібник щодо жіночого здоров’я до та після менопаузи, на чому традиційна медицина історично не звертала уваги. Книжка сповнена справді важливої ​​інформації, практичних порад і таблиць, які ви можете заповнити, щоб оцінити своє здоров’я та всі фактори, що стосуються його. Авторка допоможе краще зрозуміти себе, маму, подругу чи колегу, знати, що відбувається під час ПМС, після пологів, у перименопаузі чи менопаузі і, звичайно, що ви можете зробити, щоб покращити свої шанси на життя та зменшити ризик захворювань.

 

Базовано та практично. Саме так можна описати книжку від Кендри Адачі «Лінива геніальна мама».

Слоган Кендри Адачі в її блозі, подкасті, а тепер і в книзі: бути «генієм у тому, що має значення, і ледачим у тому, що не має значення», і ця книга розповість як зробити саме це. Коли ви визначите, що для вас важливо, Кендра допоможе вам розробити підхід до свого життя, який підтримує те, що має значення, і не витрачає час і зусилля на те, що не має значення.

Замість того, щоб говорити вам жити так, як вона, авторка дає вам тринадцять принципів, які допоможуть створити власні системи, що відображатимуть важливе. Деякі з цих принципів можуть здатися досить простими (наприклад, «почніть з малого»);  інші збираються змінити ваше життя («іти в правильному порядку» змусить вас почуватися значно спокійніше, коли справа стосується списків справ). Кожен принцип пояснюється в смішному, проникливому стилі Кендри. Вона наводить багато конкретних прикладів того, як можна застосувати принципи, але що робить цю книгу такою блискучою, так це те, що, зрештою, ВИ сидите за кермом. Коли ви зрозумієте тринадцять принципів, зможете застосувати їх до власних проблем і обставин, створивши підхід до життя, який підтримує те, що важливо для ВАС.

 

Ще одна чудова книга представляє сьогодні сучасну українську літературу.

«Спитайте Мієчку» Євгенії Кузнєцової — тепла, затишна, щемлива книга про життя та сім’ю. Книга, що повертає в дитинство.

Що робити сестрам, яким так легко загубитися у власних думках і бажаннях у великому місті? Все наче й добре, але хочеться поставити життя на паузу, хоча б до вересня. Герої мають велику дружню родину і місце, де завжди можна разом зібратися, щоб згадати приємні моменти минулого. Тож, Соломія (Мієчка) повертається з-за кордону до будинку свого дитинства, щоб вирішити як жити далі. Бабуся завжди чекає вгості в селі, готова напекти смачнющих сирників та дозволити хоча б на трішки сховатися від турбот дорослого життя. На порозі будинку з’являються давно забуті постаті з минулого та теперішнього, приносячи із собою спогади. Однак час спливає, а з ним плине й літо, усе змінюється. У кінці-кінців ніхто не лишиться колишнім...

 

І на завершення трішки важливого читання — «Подорож Цильки».

Гізер Морріс продовжує свою карколомну історію кохання та виживання, котра розпочалася у книзі «Татуювальник Аушвіца», із ще однією карколомною напівправдивою історією, яка показує найкраще та найгірше в людстві. З героїнею Цилькою ми познайомилися в першому романі, де вона була важливою допоміжною героїнею — підлітком-табірницею, яка була змушена бути наложницею коменданта табору. У цьому продовженні вона є головною героїнею, і ми слідкуємо за нею від концтабору до іншої в’язниці — радянського ГУЛАГу, де її засуджують до 15 років каторжних робіт за колабораціонізм.

Від абсолютної несправедливості її ситуації захоплює дух: після років жахливих знущань дівчину покарано лише за те, що вона зробила те, що мусила, щоб уникнути вбивства. Це не якась божевільна вигадка — Цилька була реальною людиною і її справді за це посадили. Інших жінок навколо неї жорстоко карають за подібні не злочини, як-от бажання вийти заміж за когось із іншої країни або бути пов’язаними не з тією людиною.

Це не веселе читання, але ви не й очікуєте, що ця книга ним буде. Однак роман є життєствердним, є свідченням сили людського духу та доброти людської природи, а також зображенням результатів найгіршої нелюдськості.

Обирайте собі читання до душі, користуйтеся знижками та приходьте на Книжковий Арсенал.

Товари з цієї статті