Про тіло, секс і не тільки. ТОП-5

Про тіло, секс і не тільки. ТОП-5

Тематика нової добірки ТОП-5 доволі цікава з якої сторони не поглянь. Щодо багатьох її аспектів у світі розгортаються палкі дискусії та щороку з’являються нові дослідження. Отже, сьогодні говоримо про тіло, секс і не тільки.

 

Дитячі травми й нерозуміння деяких своїх емоцій, а також поведінки в дорослому віці викликає дуже багато складних почуттів. Книга «Тіло веде лік. Як лишити психотравми в минулому» від Бессела ван дер Колка 

допоможе краще зрозуміти, чому ми відчуваємо те, що відчуваємо. Вона відкриє погляд на те, як травма, якщо її не опрацювати, може фізично вплинути на тіло. Автор навчить практики бути добрим до себе, встановлювати межі, розпізнавати свої тригери, дозволяти собі відчувати власний біль, навіть коли ніхто цього не розуміє.

«Тіло веде лік» також допомагає зрозуміти стратегії подолання посттравматичного стресового розладу, тривалі фізичні та психічні наслідки цього. Книга більше зосереджена на одужанні, ніж на перебуванні в минулому. Значний власний досвід ван дер Колка щодо такого широкого спектру доступних підходів і подальші звіти про те, як люди з посттравматичним синдромом живуть повнішим і щасливішим життям, надихають. Він вселяє впевненість, коли пропонує той чи інший підхід, який може бути корисним (часто використовуються в комбінації). Багато з цих підходів можна зробити самостійно вдома, безкоштовно та відносно легко, їм не потрібні сторонні люди чи спеціальне обладнання. Інші підходи вимагають більш значних ресурсів (інших людей, обладнання, часу, грошей).

Повчальне читання, яке відкриває двері у світ нових можливостей.

 

«Тіло. Інструкція з використання» — одна з тих книжок, які кожен повинен прочитати. Вам справді потрібно прочитати це для себе, щоб зрозуміти, наскільки важливо для людей знати, як працює їхній організм, і як, хоча багато з того, що йде не так, поза нашим контролем, багато, з іншого боку, залежить від нас (вибір способу життя: наша прихильність до солодкої та обробленої їжі та загальне небажання займатися спортом).

Кожен розділ досліджує різні органи тіла, починаючи з фактів і функцій, історичного розвитку знань шляхом проб і помилок, натхнення, здогадок і простої випадковості. Якою б складною не була обговорювана тема, вона завжди написана доступно: все, що ви знали, думали, що знаєте, і те, про що навіть не мріяли... або не хотіли б знати.

Книжка стане для вас справжнім відкриттям. А ще вона навчить любити, цінувати своє тіло й уміло ним користуватися. Бо воно диво. Справжнє диво. Широкому колу читачів, всім, хто хоче нарешті полюбити біологію та розгадати загадки власного тіла.

Бездоганно досліджена, просочена фірмовим гумором і людяністю Білла Брайсона, праця, що викликає інтерес. 

 

Дівоча честь і розпусні вечорниці. Весілля й обряд «комори». Повсюдні заборони та сороміцькі пісні. Картина того, якими були інтимні стосунки українців, справляє двояке враження, якщо спиратися лише на народний фольклор і прямих свідчень мало. Як же все було насправді?

 

Ірина Ігнатенко у своїй книзі «Тіло, секс, шлюб. Історія інтимних стосунків в українських традиціях» розповість про секс та тілесність у контексті української культури. У цій, здавалося б невеличкій  книзі підіймається безліч тем та питань. Авторка зробила величезну роботу, опрацювавши багато джерел. У результаті вийшла дуже гарна й легка для розуміння книжка, яка важлива не лише цікавою темою, а й тим, що вона розповідає більше про українські традиції.

 

А от Іан Кернер має дар створювати відчуття, що це найприродніша річ у світі — розмовляти та думати про інтимні подробиці свого сексуального та емоційного функціонування. У своїй книжці «Давайте поговоримо про ваш останній секс. Оголіть тіло, щоб розкрити душу» він надає нам змогу побачити, що ми вже маємо те, що нам потрібно, і немає нічого неможливого, коли ми «відкоригуємо зір».

Якщо ви одружені роками, ця книга допоможе вам зрозуміти ваші поточні стосунки та сексуальне життя, а також надасть вам докладний посібник про те, як зробити його більш повноцінним як для вас, так і для вашого партнера.

Подібним чином, якщо ви намагаєтеся зрозуміти свій сексуальний процес для майбутніх стосунків «Сексуальні сценарії» дадуть вам глибоке розуміння того, як секс працює саме для вас.

Головним бонусом є те, що Кернер хороший письменник, книгу цікаво читати (чесна) і містить корисну інформацію. Ви не захочете від неї відірватися!

 

І на завершення маємо книгу, написану Лорі Мінц — «Кінчай! Твоє право на задоволення» Лорі Мінц.

 

У цій книзі висвітлюються міфи та непорозуміння, які сформували наше сьогоднішнє уявлення про секс, а потім вносяться пропозиції щодо того, як ми можемо це змінити. Доктор Мінц нормалізує так багато речей, які більшість жінок вважають неправильними.

«Кінчай!» не тільки для жінок. Цю книгу варто прочитати як жінкам, так і чоловікам, які цікавляться, чому секс із партнером не завжди працює, або які хочуть покращити своє сексуальне життя. Книга легко читається, містить чіткі вказівки та пояснення. Нові сценарії для занять коханням і, найголовніше, кілька нових способів, як чітко спілкуватися з партнером.

Сповнена захоплюючих одкровень та інформації, книга навчить вас багатьом речам про ваше тіло, дійсно змінить те, як ви бачите себе, і різко розширить вашу здатність до задоволення. Дивовижна інформація, представлена ​​в зручному для сприйняття форматі.

Цю повчальну книгу варто прочитати тим, хто вважає, що настав час змінити свій погляд на секс, оскільки рівність оргазму має значення.

 

Обирайте книжки, використовуйте знижки та залишайте відгуки. До зустрічі в рубриці #ЩоЧитатиВихідними!