Леонід Кононович «Чигиринський сотник»

Леонід Кононович «Чигиринський сотник»

"... - Україна - це найкраще місце на світі. Там ясні зорі й тихі води, на кручах там вишневі садки ростуть, а в берегах зеленіють левади... Лежить на ній благодать, бо подарував нам цю землю Господь..."

Леонід Кононович – сучасний український письменник, перекладач,  майстер детективного жанру та автор першого українського бойовика. Новим етапом в його творчості став роман «Чигиринський сотник».  Це -  переказ подій часів національно-визвольної війни та Хмельниччини в жанрі казки, козацького фентезі без обтяження викладеного історичною документалістикою.  Твір являє собою квінтесенцію язичницьких вірувань, християнських традицій з елементами містики, казковості та відчуття пророцтва. Все це подано колоритною українською мовою, прикрашене багатьма легендами, міфами, віршами, сказаннями ще й на додачу приправлене неповторним козацьким гумором. Тут ви зустрінете русалок, відьом, вовкулаків, драконів, разом з головними героями підкорите стихії, навчитеся розуміти тварин та дізнаєтесь як  відрізнити чорта від людини.

    По сюжету книги, юний козак в компанії козака-характерника має врятувати Україну за допомогою ключа, що сходить на землю один раз на кілька тисячоліть. Він має протистояти всім нечистям і темним силам аби пронести це знамення в пошуках того, хто вирішить долю українського народу. Попри свої літа, головний герой зображений неабияким хоробрим, рішучим, готовим навіть на смерть заради добробуту своєї Батьківщини.

kozak5 На мою думку цей роман підходить для будь-якої вікової категорії. Дітям автор надає широкий простір для фантазії та атмосферу казки. Ну а дорослі можуть зануритися в стародавній український фольклор, простежити роль козацтва в процесі державотворення та задуматися над темами патріотизму і пробудження самосвідомості на порозі вирішальних подій. Леонід Кононович збагатив твір символізмом, алегоріями та метафорами, які так хочеться розгадати читачеві. Прочитане стало для мене відкриттям в сучасній українській літературі, яке заохочує продовжити знайомство з творчістю не тільки Леоніда Кононовича, а й інших представників літератури сьогодення.

#ФабулаКнигоманія2017 #ФабулаКнигоманія2017_34 Книга, де головний герой рятує світ