#ФабулаКнигоманія-2019. Проведи правильно #ВільнийЧас

#ФабулаКнигоманія-2019. Проведи правильно #ВільнийЧас

Запрошуємо до нашої гри «Вільний час»

Любі наші книгомани! Ми раді вітати вас у черговому челенджі від «Фабули». Третій рік поспіль ми проводимо читацький челендж, головна мета якого – долучити якомога більше людей до читання. А ще — зробити процес читання більш цікавим та заохотити найактивніших читачів приємними сюрпризами та подарунками, ну і, звісно, познайомити з книгами «Фабули»). Наш челендж – це гра, в якій будуть переможці й не буде переможених. Оскільки найчастіше на читання нам не вистачає саме вільного часу, ми пропонуємо вам заробляти бонусні хвилини за кожну прочитану книгу. Зароблені бонуси ви зможете обміняти на подарунки і преференції. Ми розуміємо, що новачкам важко на рівних змагатися з досвідченими книгоманами, тому вирішили ввести 2 рівні складності: версія «light» і версія «super». Інші подробиці — у правилах. Офіційні теги нашої гри: #ФабулаКнигоманія2019_light або  #ФабулаКнигоманія2019_super;  #ВільнийЧас_(номер туру)/(номер завдання) (наприклад#ВільнийЧас_1/3 – хештег 1 туру, 3 завдання).

Правила

  1. Гра «Вільний час» складається з  5 турів. Вступати в гру можна з будь-якого туру.
  2. Тривалість кожного туру — 10 тижнів.
1 тур. Початок 07.01.2019 – закінчення 17.03.2019 2 тур. Початок 18.03.2019 – закінчення 26.05.2019 3 тур. Початок 27.05.2019 – закінчення 04.08.2019 4 тур. Початок 05.08.2019 – закінчення 13.10.2019 5 тур. Початок 14.10.2019 – закінчення 22.12.2019
  1.  Кожний тур складається з 10 тем (з розрахунку – одна тема на тиждень). Учасник може вибрати рівень складності «light» чи «super». Якщо учасник обирає рівень складності «light», він має прочитати 5  книжок із запропонованих 10 тем туру. Якщо учасник обирає рівень складності «super», він має прочитати 10 книжок із запропонованих 10 тем туру. Читати можна у довільному порядку, головне – виконати задекларовані зобов’язання до встановленого терміну закінчення туру.
  2. Перед початком гри учасник за допомогою хештегу #ФабулаКнигоманія2019_light або #ФабулаКнигоманія2019_super декларує, який рівень складності челенджу він буде проходити. Гравець може замінити рівень складності в наступному турі (як на більш складний, так і на більш легкий), але, щоб зароблені бонуси були враховані,  поточний тур він повинен закінчити. Якщо заявлений від початку рівень складності не змінюється, у наступному турі додаткових повідомлень робити не треба. Якщо гравець хоче змінити рівень складності — перед початком чергового туру він повинен повідомити про це Адміністратора або Модератора челенджу і у подальшому використовувати відповідний до рівня складності хештег.
  3. Тур вважається закінченим, якщо учасник виконав наступні умови:
— зробив репост новини про початок челенджу, додавши текст: Я починаю гру #ФабулаКнигоманія2019_light або Я починаю гру #ФабулаКнигоманія2019_super; — приєднався до групи https://www.facebook.com/groups/Fabulabook; — прочитав усі книги згідно умов гри та задекларованих гравцем зобов’язань до встановлених термінів закінчення турів; — на кожну прочитану книжку написав відгук та виклав на свій вибір тут:
  • або на нашому сайті fabulabook.com у розділі Блоги-ФабулаКнигоманія2019, попередньо зареєструвавшись (інструкцію стосовно опублікування відгука можна переглянути за посиланням);
  • або на своїй сторінці у Facebook з офіційними хештегами гри;
  • або у своєму акаунті в Instagram з офіційними хештегами гри.
Просимо учасників з Facebook одразу писати або робити репост в групу  https://www.facebook.com/groups/Fabulabook. Учасники з Instagram і сайту! Якщо у вас є профіль у Facebook, також просимо робити репост у групу. У разі, якщо профіля немає, репост до групи може внести адміністратор челенджу.
  1. Відгук та його оформлення. Під відгуком мається на увазі ваша думка про книжку, ваші враження та загальна оцінка твору. Як і минулого року, ми не вимагаємо толстовських міркувань, чеховська “сестра таланту” нас цілком улаштує))).
Пости мають бути у відкритому доступі. На початку публікації просимо вказати офіційні хештеги, автора й назву книжки та кількість сторінок. Дитячі книжки, альбоми, кулінарні книги, довідники та інша література, яка не має відношення до дорослої художньої літератури або літератури нон-фікшн, у челенджі участь не бере. Організатори залишають за собою право нараховувати додаткові бонусні хвилини за найбільш цікаві відгуки.
  1. Список тем першого туру можна завантажити тут. Список підказок тут. Список тем другого туру можна завантажити тут Список тем третього туру можна завантажити тут. Список тем четвертого туру можна завантажити тут. Список тем п'ятого туру можна завантажити тут.
Теми кожного наступного туру оприлюднюються одразу після того, як з’явиться перший учасник рівня «super», який закінчив поточний тур і виконав усі умови гри, але не пізніше дати початку чергового туру (розклад див. п.2).
  1. Нарахування бонусних хвилин. У кінці кожного туру за кожну прочитану книжку гравцю нараховуються бонусні хвилини:
  • — за книгу об’ємом до 300 сторінок – 5 хвилин;
  • — за книгу об’ємом від 302 до 400 сторінок – 10 хвилин;
  • — за книгу об’ємом від 402 до 500 сторінок – 15 хвилин;
  • — за книгу об’ємом більше 500 сторінок – 20 хвилин;
  • — за книгу об’ємом більше 800 сторінок – 30 хвилин;
  • — за книгу видавництва «Фабула»** – додаткові 10 хвилин.
** Книжки «Фабули»,  обміняні на бонуси, можуть брати участь у #ФабулаКнигоманія2019, але додаткові бонуси за їх прочитання не надаються.
  1. Бонусні хвилини сумуються та підраховуються по закінченню кожного туру. Їх можна обміняти на книги «Фабули»*** та преференції одразу після закінчення туру або накопичувати кілька турів.
***Доставка книг по Україні безкоштовна, доставка за кордон — за рахунок одержувача. 1 гривня = 1 бонусна хвилина Бонусні хвилини, які залишились у гравця після обміну,  переходять до наступного туру. Гравець не може робити доплату грошима, якщо при обміні у нього не вистачає бонусних хвилин. У якості преференції учасник може отримати:
  • — знижку (максимально 50%) на купівлю книг на сайті видавництва «Фабула» — 1 % знижки = 2 бонусні хвилини;
  • —  можливість купити заміну теми (не більше однієї за тур) — 1 заміна = 50 бонусних хвилин.
Заміни у рівні «light» не передбачені. 10. Нагороди та переможці. Учасник рівня «super», який завершив тур першим отримає у подарунок книгу «Фабули» та можливість запропонувати одну тему для завдання наступного туру (така можливість надається учаснику лише один раз за челендж, у разі повторного лідерства в турі, право запропонувати свою тему надається  гравцю, який закінчив тур наступним за лідером). На вибір теми у гравця є 3 дні. Якщо за цей термін учасник не запропонує свою тему, вибір теми залишається за організаторами. Переможці гри визначаються після кожного туру та у кінці челенджу. Переможцем туру вважається учасник, який за підсумками туру набрав найбільшу кількість бонусних хвилин. Якщо таких гравців двоє чи більше, переможцем вважається той, хто закінчив тур першим. Переможець туру отримає сертифікат на придбання книг на сайті видавництва «Фабула» на суму 500 грн. Переможцем челенджу вважається учасник, який за підсумками гри набрав найбільшу кількість бонусних хвилин. Якщо таких гравців двоє чи більше, переможцем вважається той, хто закінчив челендж першим. Переможець челенджу отримає сертифікат на придбання книг на сайті видавництва «Фабула» на суму 2500 грн та можливість цікавої співпраці з видавництвом☺ Успіху!