Новинка
Важкий понеділок

Важкий понеділок

1 відгук

Серія:

Видавництво:

Додати у кошик
Додаткова інформація
Код виробника: ФБ677059У
ISBN: 978-617-09-5992-8
Вага: 0.446
Розміри, мм: 130х200
Кількість сторінок: 384
Рік видання: 2023
Мова видання: Українська
Жанр: Сучасна проза, Драма
Обкладинка: Тверда
Переклад: Світлана Орлова

«Важкий понеділок» — безсумнівно, найкращий роман відомого американського нейрохірурга та журналіста, постійного медичного оглядача CNN Санджая Ґупти. Книжка стала супербестселером й отримала широке визнання в багатьох країнах. П'ятеро хірургів, кожен — яскрава, своєрідна та сильна особистість, ведуть повсякденну боротьбу зі смертю в одній із найбільших лікарень США. А о шостій ранку в понеділок настає «час Х» — це час загальнолікарняної конференції, на якій аналізуються неминучі помилки і промахи лікарів, бо вони, як кожен із нас,— просто люди з усіма їх слабкостями, амбіціями, заплутаними почуттями і проблемами.

За романом «Важкий понеділок» у 2013 році в США був знятий однойменний драматичний серіал, продюсером і сценаристом якого виступив лауреат одинадцяти премій «Еммі» Девід Е. Келлі, творець серіалів «Надія Чикаго», «Юристи Бостона» та «Еллі Макбіл».  

Читати повністю
Санджай Ґупта
Санджай Ґупта
(23.10.1969) Санджай Ґупта — американський нейрохірург, письменник і медичний журналіст індійського походження, який отримав широку популярність у США завдяки шоу Sanjay Gupta MD на каналі CNN. Цю діяльність Санджай Ґупта поєднує з посадами заступника керівника нейрохірургічної служби в Меморіальній лікарні Грейді в Атланті (Джорджія) і доцента кафедри нейрохірургії в Медичній школі Університету Еморі. У 2006 році репортажі Санджая Ґупти з благодійної лікарні в Новому Орлеані під час урагану "Катріна" були удостоєні премії "Еммі" — як найбільш вражаючі історії, що з’явилися в головних випусках новин. Він також є автором постійної колонки, присвяченої медицині, на сторінках журналу Time і двох науково-популярних бестселерів — "Погоня за життям" (2007) і "Ті, хто обманув смерть" (2009). Роман "Важкий понеділок" (Monday Mornings) побачив світ у 2012 році й миттєво став бестселером New York Times. Роком пізніше книжка була адаптована в телесеріал. Виконавчими продюсерами виступили Девід Е. Келлі і сам Санджай Ґупта. У січні 2009 року Санджаю Ґупті була запропонована посада Головного хірурга Сполучених Штатів в адміністрації президента Обами, але він відмовився від цієї честі. У 2011 році журнал Forbes визнав автора "Важкого понеділка" одним із десяти найвпливовіших знаменитостей США.
Читати повністю
User Анастасія
19.05.2024
Їх п'ятеро. Вони щодня рятують життя своїх пацієнтів. Вони вміють ставити діагнози, зшивати судини, реанімувати, видаляти пухлини в мозку, давати надію і поради, але чи такі ж вмілі вони у своєму власному житті? Чи можуть вони помилятися? Що відбувається в одному з кабінетів щопонеділка? Ця книга для мене стала цікавим коктейлем з життя лікарняного та приватного, щось на кшталт Доктора Хауса, але ще краще, бо тут нема головного героя, тут кожен персонаж дуже важливий, і його доля цікава. Ми поринаємо з ними у лікарські будні, перипетії з пацієнтами та колегами, але окрім цього, ми бачимо їх звичайними людьми, які живуть своє життя і стикаються з його проблемами.  Бачимо чиїсь перемоги, наснажливі вчинки,  але не лише це. Будуть тут і спроби налагодити стосунки в сім'ї заради кохання, пошук себе, діагнози, лікарські помилки, порятунок, життя та смерть, все це гармонійно сплетено в історію різних людей та однієї лікарні, яка їх об'єднала під своїм дахом. Розділ 45 просто розбив мені серце 💔 Дуже раджу!
Інші книги з цієї серії
Спіннер
Інші книги автора
Спіннер