Стен Лі. Життя як комікс

Стен Лі. Життя як комікс

2 відгуки

Серія:

Видавництво:

Додаткова інформація
Код виробника: ФБ1375002У
ISBN: 978-617-522-028-3
Вага: 0.426
Розміри, мм: 170x235
Кількість сторінок: 192
Рік видання: 2021
Мова видання: Українська
Жанр: Біографії та мемуари
Обкладинка: Тверда
Переклад: В’ячеслав Стельмах
Код виробника: FB1332024У
ISBN: 9786175220207
Кількість сторінок: 192
Рік видання: 2021
Мова видання: Українська
Жанр: Біографії та мемуари
Формати файлiв:
epub
fb2
mobi

Ім’я Стена Лі відоме кожному фанату коміксів Marvel. Екранізацій вигаданих ним історій чекають мільйони глядачів. Неперевершений, яскравий світ, у якому землян від усяких лих захищають Капітан Америка, Галк, Людина-Павук і безліч інших супергероїв, створив саме він — Стен Лі. Він став одним із перших, хто спробував у дешеві мальовані історії закласти щось більше, ніж захопливий сюжет і банальне протистояння добра і зла. Його персонажі, наділені надприродними здібностями, схожі на людей —  страждають, сумніваються, ненавидять, кохають. Саме це робить їх такими привабливими для читача.

Ліел Лейбовіц розказує біографію Стена Лі в контексті розвитку жанру коміксів і доводить, що найбільше сил й енергії Лі вклав у розвиток одного особливого персонажа — себе самого.

Читати повністю
Ліел Лейбовіц
Ліел Лейбовіц
(1976) Ліел Лейбовіц — ізраїльський журналіст, письменник, медіа-критик і дослідник відеоігор. Лейбовіц народився в Тель-Авіві, іммігрував у США в 1999 році. У 2007 році закінчив Колумбійський університет і отримав ступінь доктора філософії. У 2014 році він був запрошеним доцентом кафедри ЗМІ, культури і комунікації в Нью-Йоркському університеті.
Читати повністю

Зміст

1. То чого тобі боятися?. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7

2. Стен Лі — бог. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 20

3. Плутання під ногами. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 36

4. Сценарист . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .  51

5. Найвидатніший комікс у світі! . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .. . . .  66

6. Ти мені не потрібен!. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 83

7. Із великою силою… . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 94

8. Ми лише обороняємося!. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 112

9. Рівняйсь!. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 122

10. Я ще ніколи по-справжньому не випробовував

власної сили! . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 135

11. Цей довгоочікуваний стрибок. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .. 148

12. Частина більшого всесвіту. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 163

Примітки. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .. . . . . . . . 178

Подяка . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .  . . . . . 185

Алфавітний покажчик. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 187

Читати повністю
Стен Лі. Життя як комікс
Стен Лі. Життя як комікс
Стен Лі. Життя як комікс
Стен Лі. Життя як комікс
Стен Лі. Життя як комікс
Стен Лі. Життя як комікс
Стен Лі. Життя як комікс
Стен Лі. Життя як комікс
User Анастасія
19.05.2024
"І худа, мовчазна постать поволі розтанула в дедалі густіших сутінках, збагнувши нарешті, що з великою силою приходить велика відповідальність." Для мене творчість Стена Лі відкрилась лише з переглядами фільмів, а лише потім відбулось занурення у всесвіт Марвел. Я обожнюю його камео в фільмах, це така собі мила родзинка від творця. Але фільмам передували комікси, а перед ними були пошуки. Пошуки себе, свого стилю і своїх, таких не схожих на класичних коміксових, персонажів. Коли я брала до рук книгу, то вважала, що це буде біографія Стена, але насправді, це біографія в контексті творчості чи творчість в контексті життя та світосприйняття. Кожен з етапів життя творця супроводжувався створенням різних персонажів зі своєю особливою філософією, дуже багато автор вкладав в них релігійних деталей та сенсів, але помітити це можна при більш прискіпливому розгляді, бо пересічний читач коміксів, який заглиблюється тільки в події, може не звернути уваги. Але те, що персонажі Стена Лі особливі, відчувається одразу. Стенлі Мартін Лібер (справжнє ім'я) був непересічною людиною, він зміг з хлопчини, що носить каву, стати редактором, а потім і сценаристом, видавцем та головним редактором коміксів великої компанії. Він не просто вигадував персонажів та сюжети, він грав їх, застрибував на стіл, розмахував руками та емоційно пояснював, що він бачить на тій чи іншій панелі коміксу... Для когось він був диваком, але ж насправді й генієм 🔥 Якщо ви цікавитесь коміксами, кіновсесвітом Марвел або просто хотіли б познайомитись з непересічною людиною через призму її творчості, то ця книга для вас.
User Олександра
21.02.2023
На мою думку, книга "Стен Лі життя як комікс" від Ліела Лейбовіца - цікава інтерпретація життя легендарного Стен Лі. Автор пропонує глибокий та непересічний погляд на життя та кар'єру Стен Лі, який привертає увагу читача з перших сторінок. Книга пропонує більш глибокий погляд на життєвий шлях Стен Лі, його труднощі та перемоги, які привели його до успіху. Крім того, автор пропонує унікальний погляд на творчість Стен Лі та те, як він створив таких іконічних героїв, як Чорна Пантера, Людина-павук, Фантастична Четвірка та багато інших. Лейбовіц також звертає увагу на те, як Стен Лі був співзасновником Marvel Comics та його вплив на індустрію коміксів та кіно. Він показує, як Лі був впливовою фігурою в світі культури та поп-культури, і як він допоміг створити такі популярні фільми, як "Месники", "Чорна пантера" та інші. У цілому, книга "Стен Лі життя як комікс" від Ліела Лейбовіца - цікавий та інформативний твір про життя та кар'єру Стен Лі. Вона надає глибокий та непересічний погляд на одну з найбільш впливових фігур в індустрії коміксів та кіно. Я б рекомендувала цю книгу тим, хто цікавиться історією коміксів та кіно, а також тим, хто шукає додаткову мотивацію та натхнення.
Публікації на тему
Інші книги з цієї серії
Спіннер
Інші книги автора
Спіннер