Рудий на узбіччі
Додаткова інформація
Код виробника: ФБ677089У
ISBN: 978-617-09-6825-8
Вага: 0.268
Розміри, мм: 130x200
Кількість сторінок: 192
Рік видання: 2021
Мова видання: Українська
Жанр: Сучасна проза, Драма
Переклад: Іларія Шевченко
Код виробника: ФБ1056171У
ISBN: 978-617-09-6803-6
Кількість сторінок: 192
Рік видання: 2021
Мова видання: Українська
Жанр: Сучасна проза, Драма
Формати файлiв:
epub
fb2
mobi

«Рудий на узбіччі» — найновіший роман Енн Тайлер, американської письменниці, чиї книги люблять і цінують мільйони читачів на всіх континентах. Його герой Міка Мортімер, сорокарічний холостяк, комп’ютерний експерт і за сумісництвом доглядач багатоквартирного будинку в Балтиморі, веде стабільне, розмірене, проте вельми обмежене життя. Але одного разу вся ця стабільність руйнується — і не тільки тому, що подруга Мікі вирішує покинути його, а й тому, що у дверей оселі героя немов із нізвідки виникає підліток, який стверджує, що він — його син... Глибока, інтимна, повна співчуття, тонкого знання таємниць людського серця і теплого гумору історія про те, що може статися, якщо пощастить побачити світ геть новим поглядом. А ще — про помилки сприйняття, другий шанс, що є в кожного, і незбагненну силі людських зв’язків. У 2020 році «Рудий на узбіччі» був номінований на здобуття Букерівської премії.  

Читати повністю
Енн Тайлер
Енн Тайлер
(25.10.1941) Енн Тайлер народилася в Міннеаполісі, але зростала в Ралі, Північна Кароліна. У дев’ятнадцять років закінчила Дюкський університет і продовжила вивчати русистику в Колумбійському університеті. Одинадцятий роман Енн Тайлер, "Уроки дихання", отримав Пулітцерівську премію в 1988 році. Вона є членкинею Американської академії мистецтв та літератури. Мешкає в Балтиморі.
Читати повністю
Рудий на узбіччі
Рудий на узбіччі
Рудий на узбіччі
Рудий на узбіччі
Рудий на узбіччі
Рудий на узбіччі
Рудий на узбіччі
Рудий на узбіччі
Рудий на узбіччі
Рудий на узбіччі
User Альона
25.06.2024
Ця книжка зовсім невеличка, але глибока, щира і сповнена теплих почуттів. Енн Тайлер вдалося взяти нічим не примітного персонажа Міку і показати на його прикладі цілий вир емоцій, страхів та почуттів. Міка - педантична людина. Він любить порядок, точність і визначеність. Його не засмучує самотність, а навпаки він нею насолоджується. Можливо так би продовжувалося ще б багато років, але неочікуваний візит Брінка змінив життя Міка. Цей юнак, який шукав свого батька, а можливо і свій шлях в житті, змусив Міку побачити інший бік свого життя. Мені сподобалося, як авторка зобразила внутрішню боротьбу чоловіка. Він був готовий до змін, шукав відповіді на свої питання і прийняв їх такими, які вони були. Міка зрозумів, що створивши свою "зону комфорту", він ховається в ній від своїх страхів. Мені подобається, як Енн Тайлер створює "живих" і дуже реальних персонажів. Вони не ідеальні, мають свої недоліки, але такі щирі. В книзі немає особливої динаміки, таємниць та захопливих подій. Вона повільна й розмірена. Але цим вона і подобається мені. З такою книгою приємно провести затишний вечір. І слідкуючи за внутрішньою боротьбою головного героя, вболівати за те, щоб Міка отримав свій другий шанс у житті.
User Лєна
04.01.2022
Міка - сорокарічний спеціаліст по комп'ютерах, самітник, що допомагає впоратися з технікою "чайникам" і веде щоденний графік прибирання будинку. Він досі не створив сім'ю, бо в один момент всі жінки йшли від нього, хто мовчки, а хто зі звинуваченнями в егоїзмі чи після появи нового залицяльника. Навіть теперішні стосунки з учителькою молодшої школи дещо формальні та консервативні, без прояву почуттів. Та все розмірене життя чоловіка перевертається в один момент, коли на його порозі з'являється хлопець, що шукає справжнього батька і підозрює, що ним може бути Міка. В самому творі відчувається вправна рука авторки з великим стажем, бо текст читається дуже легко і не виникає словесних перепон щодо історії. З другої сторони історія являється таким-собі класичним твором, в повільній манері оповіді, без яскравих перепадів настрою. Поведінка героїв та діалоги знову таки класично-літературні, тому, якби не тема комп'ютерів було б важко повірити що події відбуваються у 2020 році. Те, що герої незвичні, я помітила ще в іншій книзі авторки "Турист мимоволі", тому Міка для мене не був сюрпризом. Проте такий персонаж, як він, не забувається. Не дивно, що у нього прізвисько відлюдник, бо й сприймається як людина з певною формою дефекту спілкування. І якби не знав, що йому 40, то по світосприйняттю міг би дати біля 60. Тут особливо хочеться звернути увагу на його смаках та оцінці жінок, їхніх стандартах поведінки і зовнішності. Адже мало де зразок ідеалу описують кремезну тітку, в довгих кардиганах та спідницях, одягу стриманих кольорів, з акуратною зачіскою, не багатослівна, з контролем почуттів і т.д.. Звісно, на колір і смак, але все надто стандартно і консервативно. Насправді книга мені дуже сподобалася. Непрості теми вилиті в помірному настрої. Цікаво, без навантаження. Звичайно, я рекомендую цю легку життєву історію, як привід відпочити й відволіктися від буденності.
Публікації на тему
Трохи надії. ТОП-5
28.02.2023
Що читати
Трохи надії. ТОП-5
Разом дешевше
Ціна комплекту
Паперова
848,00 грн
1060,00 грн
Інші книги з цієї серії
Спіннер
Інші книги автора
Спіннер