Привиди Дому на пагорбі

Привиди Дому на пагорбі

1 відгук

Видавництво:

Додати у кошик
Додаткова інформація
Код виробника: Z102002У
ISBN: 9786177853861
Вага: 0.284
Розміри, мм: 135х180
Кількість сторінок: 320
Рік видання: 2021
Мова видання: Українська
Жанр: Фантастика й фентезі
Обкладинка: М'яка

Уже багато років ніхто не наважується оселитися в похмурому маєтку на околиці Гіллсдейла. Навіть слуги, що підтримують у ньому лад, намагаються не залишатися на ніч під дахом Дому на пагорбі. Та одного дня тишу сумнозвісного будинку порушує строката компанія: дослідник паранормальних явищ доктор Монтеґю і його помічники — екзальтована Теодора, якій непогано вдається вгадувати чужі карти і чужі думки, майбутній власник маєтку Люк Сандерс і Елінор Венс, яка в дитинстві зіткнулася з полтерґейстом. Намагаючись досліди ти загадкову природу Дому на пагорбі, вони відкривають власні приховані таємниці. І з кожним днем стає зрозумілішим, що це не гості досліджують будинок, а він спостерігає за ними, обираючи собі жертву…

Читати повністю
Ширлі Джексон
Ширлі Джексон

(14.12.1916-08.08.1965) Ширлі Гарді Джексон була американською письменницею, відомою насамперед своїми творами жахів та містикою. Її письменницька кар’єра тривала понад два десятиліття, протягом яких вона написала шість романів, два книги мемуарів та понад 200 оповідань.

Народившись у Сан-Франциско, штат Каліфорнія, Джексон навчалася в Сіракузському університеті Нью-Йорку , де почала працювати над університетським літературним журналом і зустріла свого майбутнього чоловіка Стенлі Едгара Гаймана. Після закінчення навчання подружжя переїхало до Нью-Йорка та почало писати в The New Yorker, Джексон — художню прозу, а Хаймен — був автором «Talk of the Town». Подружжя оселилося в Північному Беннінгтоні, штат Вермонт, у 1945 році після народження їхньої першої дитини, коли Гайман приєднався до викладачів Беннінгтонського коледжу.

Після публікації свого дебютного роману «Дорога крізь стіну» (1948), напівавтобіографічного опису її дитинства в Каліфорнії, Джексон привернула значну увагу публіки своїм оповіданням «Лотерея», яке представляє зловісну зворотну сторону буколічного американського села.

Читати повністю
User Надія
17.12.2023
Коли я берусь читати нову книгу, завжди перевіряю першу дату її виходу, щоб надати собі історичного та технологічного контексту. Привиди Дому на Пагорбі вперше вийшла у 1959 році. Мати Василева, це навіть до вторгнення The Beatles в Америку! Це пояснює, чому головна героїня вагалася вдягнути штани, але в цілому дійство роману могло відбуватися в будь-який час. В книзі повно страхітливих та незрозумілих моментів, пояснення яким і не чекайте. Авторка показує читачеві безумний будинок і людину, що втрачає розум. В певний момент я вже чекала переломного повороту сюжету що виявить нам не справжність інших персонажів, бо говорили та поводились вони дивно. Дякувати майстерності Джексон, ніяких догори дриґом переворотів - звичайна поступова лінійна втрата зв'язку з реальністю. Мене зачарувало, як письменниця розповідає цю історію. Рівним тоном, без накручування саспенсу вона показує картинку за картинкою. Ось головна героїня стоїть під сонцем на галявині квітучих олеандрів і марить щось казкове про принца та зачаровану принцесу. А ось вона з сусідкою по кімнаті стоять, обійнявшись, тремтять від нестерпних холоду та жаху та слухають, як щось рухається коридором та стукає у двері. Стукає, грюкає, намагається проникнути в їхню кімнату. Одна картинка змінюється інший, і читачеві доводиться багато про що здогадуватися самому, придумувати неіснуючі картинки, водночас перевіряючи себе на зв'язок з реальністю. Що насправді відбувалося в Домі на Пагорбі? Чому в дитячій кімнаті така холоднеча? Що не так з бібліотекою? І чому економка, така непривітна, так майстерно куховарить?
Інші книги автора
Спіннер