Новинка
Черниця
Додаткова інформація
Код виробника: СТ902343У
ISBN: 978-617-522-267-6
Вага: 0.296
Розміри, мм: 110х200
Кількість сторінок: 320
Рік видання: 2024
Мова видання: Українська
Жанр: Класика
Обкладинка: Тверда

Дені Дідро відомий переважно як французький філософ епохи Просвітництва, та мало хто знає, що велику частку суджень він заховав і в художніх текстах. Сюзанна потрапляє в монастир по неволі й намагається вийти з нього законно, адже примус до монастирського служіння Богові зі всіма обрядами і ритуалами, на її переконання, є не меншим гріхом, аніж порушення заповідей. Небіж видатного композитора Рамо веде вільний і непевний спосіб життя, а все ж дискутує з філософом про глибокі істини й людську природу. Ці виразні постаті оживають на сторінках книжки, до якої увійшли роман «Черниця» і діалог «Небіж Рамо» у перекладі Валер’яна Підмогильного.

Читати повністю
Дені Дідро
Дені Дідро

(05.10.1713-31.07.1784) Дені Дідро — французький мислитель доби Просвітництва, твори якого увійшли до скарбниці світової філософії, літератури, мистецтвознавства, суспільних та природничих наук. Найвизначнішим досягненням Дідро і головною справою його життя стало започаткування і підготовка до друку найбільшого довідкового видання  XVIII ст. – «Енциклопедії, або тлумачного словника наук, мистецтв та ремесел» (1751-1780).

До роботи над цим грандіозним проектом Дідро залучив видатних діячів свого часу: Жана ле Рона д’Аламбера, Жана-Жака Руссо, Франсуа Вольтера, Поля Анрі Гольбаха, Етьєна Бонно де Кондільяка та інших. Статті «Енциклопедії» відображають характерні для XVIII ст. погляди на релігію, історію, філософію та мистецтво, а також містять цінні відомості про наукові відкриття, стан розвитку всіх ремесел і технологій. Вступне слово до «Енциклопедії» вважається маніфестом Просвітництва.

Читати повністю
reviews_image
На даний момент список відгуків порожній
Залиште свій відгук про товар
Інші книги з цієї серії
Спіннер
Інші книги автора
Спіннер