Уродженець Калуша Остап Українець презентував свою дебютну книгу

Уродженець Калуша Остап Українець презентував свою дебютну книгу

22 жовня у Калуській центральній бібліотеці відбулась чергова цікава літературна подія. Цього разу свою дебютну книгу калушанам презентував наш земляк, уродженець Калуша, молодий письменник та перекладач Остап Українець.  Роман має назву "Малхут".  Жанр твору – історична спекуляція. 

  Калушани не першими познайомилися із книгою Остапа Українця. Він вже встиг презентувати свій дебютний роман у Львові на цьогорічному Форумі видавців, а також у Хмельницькому та Києві. У своїй книзі автор запрошує читача у місто Станіслав позаминулого століття.
Станіслав, шістдесяті роки ХІХ століття, – йдеться в анотації до книги. – Молодому адвокату і контрабандисту Іґнацію Камінському під час однієї з оборудок до рук випадково потрапляють старі листи, у яких згадується його рідне місто як осердя лицарського ордену, що ставив собі за мету створення політичного союзу вільних країн — відновленої Речі Посполитої. Дебютний роман молодого письменника присвячений пошукам напівміфічного спадку засновників міста, але давні таємниці розгадувати нелегко — надто ж якщо хтось і досі їх ретельно охороняє
Як стало відомо, зараз Остап Українець працює вже над третім романом, а другий – готується до друку. 20171023143436