ЧЕЛЕНДЖ «ФабулаКнигоманія 2020»

ЧЕЛЕНДЖ «ФабулаКнигоманія 2020»
Про челендж: Четвертий рік поспіль ми проводимо челендж ФабулаКнигоманія. Цього року ми вирішили назвати челендж «Книжкові перегони» — адже від швидкості читання деяких книгоманів у нас захоплює дух!)) Кожного разу ми шукаємо нові формати, які зацікавлять якомога більше книгоманів. Минулорічний формат челеджу з накопичувальними бонусами за кожну прочитану книжку дуже сподобався вам, друзі. Тож ми вирішили не змінювати цю частину челенджу, а поекспериментувати із завданнями. Тепер у челенджі окрім тем для читання будуть творчі завдання— вони не складні, тематика їх, звичайно,  пов’язана з книгами, читанням та з вами, наші любі книгомани. Ми хочемо дізнатися про ваші літературні (і не тільки) вподобання, почути ваші поради та рекомендації, узнати вашу думку щодо сучасного літературного процесу. Саме тому першим творчим завданням буде розповідь про себе. Нам цікаво все — як давно ви стали завзятим книгоманом, які жанри полюбляєте, хто ваші улюблені автори, чи любите ви писати відгуки на книжки ( а читати?), чим захоплюєтесь ще окрім книжок, де знаходите час для читання. Якщо до розповіді ви додасте своє фото, буде просто чудово! Будемо раді побачити й нові обличчя, й наших давніх друзів). Якщо у вас виникнуть питання, пишіть у коментарях на сайті чи у соцмережах, залюбки відповімо. Правила суттєво не змінилися з минулого року, але ж деякі зміни є, тож знайомтеся і… починаймо! Правила:
  1. Гра «Книжкові перегони» складається з 12-ти турів, які поділені на два етапи: 6 турів до 01.07.2020, та ще 6 турів до 27.12.2020 р.
Один тур триває один календарний місяць. Вступати в гру можна з будь-якого туру.
  1. Кожний тур складається з 6 завдань: 4 книжкові теми та 2 обов’язкових творчих завдання. Щомісяця ви обираєте будь-які 4 книжкові теми із запропонованого на півріччя списку та 2 творчих завдання, які відповідають поточному місяцю і закриваються тільки в ньому.
Книжкові теми можна закривати у довільному порядку, головне – зробити це до встановленого терміну закінчення півріччя. Список книжкових тем І півріччя завантажуйте тут. Список творчих завдань І півріччя завантажуйте тут. Список книжкових тем ІІ півріччя завантажуйте тут. Список творчих завдань ІІ півріччя завантажуйте тут.
  1. Щоб вступити в гру учасник повинен зробити: - у Facebook репост новини про початок челенджу з  гештеґом #ФабулаКнигоманія2020_start 
або - в Instagram пост на своїй сторінці про початок челенджу з гештеґом #ФабулаКнигоманія2020_start та теґнути сторінку видавництва @fabulabook.
  1. Тур вважається закінченим, якщо учасник виконав наступні умови:
— зробив репост новини про початок челенджу: — приєднався до групи https://www.facebook.com/groups/Fabulabook; — прочитав усі книги згідно умов гри та виконав усі творчі завдання до встановлених термінів закінчення турів (не пізніше 5-го числа наступного місяця; наприклад, січневі завдання — до 5 лютого і т.д., за виключенням грудня, який потрібно закрити до 27 грудня). — на кожну прочитану книжку написав відгук та виклав на свій вибір тут: в групі  ФабулаКнигоманія (https://www.facebook.com/groups/Fabulabook) у Facebook з офіційними гештеґами гри; або у своєму акаунті в Instagram з офіційними гештеґами гри. Гештеґи вказані біля кожного завдання. Учасники з Instagram!! Якщо у вас є профіль у Facebook, також просимо робити репост у групу. У разі, якщо профіля немає, репост до групи може внести адміністратор челенджу.
  1. Відгук та його оформлення. Під відгуком мається на увазі ваша думка про книжку, ваші враження та загальна оцінка твору.
Пости мають бути у відкритому доступі. На початку публікації просимо вказати офіційні гештеґи, автора й назву книжки та кількість сторінок. Дитячі книжки та інша література, яка не має відношення до дорослої художньої літератури або літератури нон-фікшн, у челенджі участь не бере. Організатори залишають за собою право нараховувати додаткові бонуси за найбільш цікаві відгуки та завдання.
  1. Нарахування бонусів. У кінці кожного туру за кожну прочитану книжку гравцю нараховуються бонуси:
— за творче завдання та за книгу об’ємом до 300 сторінок – 5 км/год; — за книгу об’ємом від 302 до 400 сторінок – 10 км/год; — за книгу об’ємом від 402 до 500 сторінок – 15 км/год; — за книгу об’ємом більше 500 сторінок – 20 км/год; — за книгу об’ємом більше 800 сторінок – 30 км/год; — за книгу видавництва «Фабула»** – додаткові 10 км/год. ** Книжки «Фабули»,  обміняні на бонуси у минулому челенджі, можуть брати участь у #ФабулаКнигоманія2020, але додаткові бонуси за їх прочитання не надаються.  
  1. Бонуси сумуються та підраховуються по закінченню півріччя. Їх можна обміняти на книги «Фабули».*** одразу після закінчення півріччя або у кінці року.
***Доставка книг по Україні безкоштовна, доставка за кордон — за рахунок одержувача.   1 гривня = 1 бонус.   Бонуси, які залишились у гравця після обміну,  переходять до наступного етапу. Гравець не може робити доплату грошима, якщо при обміні у нього не вистачає бонусів.    
  1. Нагороди та переможці.
Переможці гри визначаються після кожного півріччя та у кінці челенджу.   Переможцем півріччя вважається учасник, який за його підсумками набрав найбільшу кількість бонусів. Якщо таких гравців двоє чи більше, переможцем вважається той, хто закінчив етап першим. Переможець півріччя отримає сертифікат на придбання книг на сайті видавництва «Фабула» на суму 500 грн. Переможцем челенджу вважається учасник, який за підсумками гри набрав найбільшу кількість бонусів. Якщо таких гравців двоє чи більше, переможцем вважається той, хто закінчив челендж першим. Переможець челенджу отримає сертифікат на придбання книг на сайті видавництва «Фабула» на суму 2500 грн та подарунок від видавництва☺ Успіху!