Бандерштат 2019. Як це було

Бандерштат 2019. Як це було

Кілька днів тому поблизу чудового міста Луцьк відгримів Фестиваль українського духу — Бандерштат! Цьогоріч ця гучна подія стала святом не тільки для волинян і понад 10 тисяч гостей Бандерштатуз усієї країни, але і для нашого видавництва)

Програма фестивалю вразила виступами популярних українських гуртів та виконавців. Це і легендарні Тартак та Бумбокс, і авангардні Vivienne Mort, Один в каное, гурт письменниці Ірени Карпи Qarpa, харківський ска-панк проект Сергія Жадана «Жадан і Собаки» та багато інших. Усі вони «запалювали» головну сцену. Особливого жару задала банда «Фіолет» нашого чудового автора книжки «Капітан Смуток» та арт-директора «Бандерштату»  Сергія «Колоса» Мартинюка.

Протягом трьох днів фестиваль розважав публіку не тільки виступами колективів, але й спортивними змаганнями,  флешмобами й акціями на підтримку полонених моряків та політв’язнів. До речі, особливістю Бандерштату являється не тільки українськість, але й абсолютна відсутність алкоголю на фестивалі та ідея здорового способу життя. Спостерігати за активною молоддю,  їх шаленим настроєм та позитивними емоціями було напрочуд втішно.

І це ще не усі сюрпризи. Для шанувальників інших видів мистецтв на території фестивалю протягом цілого вікенду працювала гутірково-літературна сцена, на якій можна було послухати, поспілкуватися та сфотографуватись з улюбленими українськими письменниками Юрієм Іздриком, Іреною Карпою, Олександром Ірванцем, Максимом Кідруком, Дмитром Лазуткіним, Павлом Коробчуком та молодими поетами і прозаїками Олександрою Гонтар, Павлом Матюшою, Іваном Семесюком та ін. Несподіваним сюрпризом став виступ Колоса та анонс виходу його першої поетичної збірки, на яку фани Сергія та гурту «Фіолет» з нетерпінням очікують вже кілька років.

Також сцену відвідало багато лідерів думок, найяскравішою з яких стала телеведуча, журналістка та актриса Яніна Соколова.

Фестиваль Бандерштат вразив своєю затишною атмосферою та відчуттям свободи й любові.

Тож, якщо ви вже плануєте відпочинок на наступне літо, не пропускайте «Бандерштат». Організатори обіцяють приємно здивувати всіх шанувальників рівно за рік.