#7КориснихЦитат. Як скласти маркетинговий план

#7КориснихЦитат. Як скласти маркетинговий план
Книжка Джона Вествуда «Як скласти маркетинговий план» —відрізняється від більшості книжок з бізнесу. Це практичний робочий зошит, який допоможе вам скласти власний маркетинговий план. Упродовж її читання, ви будете стежити за створенням маркетингового плану для вигаданої компанії — «Компанії з виробництва обладнання». Вас покроково проведуть всіма етапами маркетингового планування, наочно продемонструвавши, як їх виконувати. Наведені у книжці вправи допоможуть заповнити секції вашого власного маркетингового плану.
  • Маркетинговий план компанії є ключовою складовою бізнес-плану. Він повинен окреслювати найбільш обнадійливі бізнес-можливості компанії та визначати способи проникнення, захоплення та утримання позицій на визначених ринках. Це інструмент комунікації, який об’єднує всі складові маркетингу у скоординований план дій. Він визначає хто, що, коли і як буде робити задля досягнення своїх цілей
  • Загальний маркетинговий план для всієї компанії може складатися з певного числа менших маркетингових планів для окремих товарів чи районів. Ці менші плани можуть бути складені з огляду на виникнення такої потреби.
  • За словником маркетинг — це «постачання товарів чи послуг з метою задоволення потреб споживачів». Інакше кажучи, маркетинг визначає, чого саме прагнуть споживачі та підганяє товари компанії під ці стандарти, у процесі чого компанія отримує свій прибуток. Успішний маркетинг передбачає наявність правильного товару у правильному місці, у правильний час, звісно, за умови, що покупець вже має певні знання про цей товар.
  • Термін планування маркетингу використовують для опису методів використання маркетингових ресурсів задля досягнення маркетингових цілей. Це може звучати дуже просто, проте на практиці це досить складний процес.
  • Оскільки компанії існують та діють усередині маркетингового середовища, першим кроком маркетингового плану має бути його дослідження. Спершу досліджуються ринки, а згодом проводиться аналіз отриманої інформації з огляду на ринок та товари.
  • Маючи на руках дослідження ринку з донесеними в ньому думками та інформацією, його необхідно проаналізувати та презентувати у такий спосіб, який би сприяв прийняттю найкращого з можливих рішень. Цього можна досягти, вибравши основні дані та провівши SWOT-аналіз.
  • Маркетинговий аудит — це ретельне вивчення маркетингового середовища компанії, певних видів маркетингової діяльності та внутрішніх маркетингових систем. У цьому розділі ми зосередимося саме на аудиті маркетингового середовища.
Товари з цієї статті
Акція
Як скласти маркетинговий план Джон Вествуд
Паперова
390,00 грн
Електронна
232,00 грн
290,00 грн
Додати у кошик