#7КориснихЦитат. «Магазин моєї мрії»

#7КориснихЦитат. «Магазин моєї мрії»

Стенлі Маркус, власник відомої в усьому світі мережі магазинів одягу «Neiman Marcus». У своїй книзі «Магазин моєї мрії» він стимулює читачів розповідями про свій досвід у роздрібній торгівлі. Щоб зробити відомим «Neiman Marcus», він вводив безліч інновацій. За роки його керування магазин елітного одягу перетворився на справжню імперію з товарами класу люкс. І хоча він пішов з активної участі в Neiman Marcus у 1977 році, вплив розробленої ним філософії бізнесу залишається важливою частиною навчання персоналу компанії. Тож Стенлі щиро поділився власним досвідом, сумнівами і пошуком шляху, помилками і блискучими рішеннями у автобіографічній книзі. Пропонуємо ознайомитися із 7-ма його цитатами.  
  • Будь-який успішний бізнес, пов’язаний із роздрібною торгівлею, на мою думку, має бути відображенням цілей та ідеалів виконавчого директора, котрий встановлює основні правила роботи й активно відстежує їх виконання. Це не означає, що керівник повинен тягнути на собі поодинці управління всім бізнесом, оскільки йому потрібна підтримка компетентних працівників, але я впевнений, що під колегіальним управлінням бізнес погано функціонує. Завжди має бути керівник, який ухвалює важкі рішення після вислуховування аргументів за і проти, нехай навіть вони непопулярні або хибні. Однак він повинен їх ухвалити і зробити це рішуче.
 
  • Продаж взуття був хорошим тренувальним майданчиком. Я дізнався те, що знає кожен хороший продавець: тобі потрібно навчитися пристосовуватися до характеру покупця так, як до його ступні. Я зрозумів, що знання продукту, ентузіазм, проникливість та ввічливість приводять до гарних продажів.
 
  • Існує ще одна якість, яку важко віднайти у закупників і продавців,— чуття. Ця риса вкрай рідкісна, і у нашому бізнесі цінується на вагу золота. Я думаю, що торгівлі можна навчитися, смак — поліпшити, але чуття, якщо воно не притаманне людині, набути важко.
 
  • Вони були перфекціоністами, і я можу засвідчити, що в їхніх очах ніщо не було досконалим. Партнери завжди шукали шляхів покращення компанії, використовували на виробничих ринках нові радикальні підходи. Вони пропонували платити більше за товар кращої якості. Такого ставлення закупники досі не бачили, оскільки традиційною стратегією було збивання ціни. Саме тому один із найстаріших постачальників сказав: «“Neiman Marcus” завжди були за краще». Вони не були ніколи снобами в плані цін, тобто висока ціна була для них не єдиним показником якості і дешеві речі мали шанс потрапити до магазину. Очікувалося єдине: що і дорога, і дешева річ будуть однаково гідні своєї ціни.
 
  • Слово «справедливість» було в батька одним із улюблених. За його задумом, робота з усіма, хто мав справу з «Neiman Marcus» — працівниками, клієнтами, постачальниками,— мала ґрунтуватися на справедливості. Це був інакший спосіб сказати: «Практикуймо наше золоте правило в усіх стосунках». І сьогодні ми доносимо цей меседж до всіх нових працівників як єдине непорушне правило в роботі.
 
  • Хоч би хто описав мене як «людину, яка зробила жінок щасливими», він не спромігся пояснити, що ж саме мав на увазі, але я можу припустити, що він говорив про те, що я намагався створити для жінок атмосферу, в якій вони могли насолоджуватися процесом купування; що я зібрав в одному магазині всі наймодніші і найякісніші речі, з яких можна було вибрати; що я давав жінкам чесні і неупереджені поради. Цього я планую дотримуватися і в майбутньому.
 
  • Робота в роздрібному магазині одягу — справа не для боязких, повільних чи короткозорих. Темп наростає, вимагаючи швидких рішень, залучаючи великі грошові суми. Рідко в такому бізнесі, як «Neiman Marcus», за короткий термін можна побачити результати будь-якого рішення, оскільки більша частина домовленостей про закупівлю відбувається за три-шість місяців до часу поставки. Тому хороший роздрібний торговець або закупник повинен вміти передбачати тенденції в моді і клієнтський попит. Китайці кажуть: «Передбачення — складна справа, особливо коли стосується майбутнього».
  Історія Стенлі Маркуса про роздрібну торгівлю двадцятого століття здатна надихнути багатьох підприємців. Вона про неймовірний успіх, бізнес з синонімом якість і задоволення, а також про декілька поколінь, відданих своїй справі, які стали символом ділового успіху і сімейної єдності.  
Товари з цієї статті
Акція
Магазин моєї мрії Стенлі Маркус
Паперова
195,00 грн
390,00 грн
Додати у кошик